Синдикат у градишком “ Металу “ договорио пет важних питања ( Аудио )

Синдикат у градишком 'Металу' договорио пет важних питања

Преговарачки тим ‘Метала’  из  Градишке, који су чинили предсједник Гранског синдиката металске индустрије и рударства РС Тане Пеулић, чланови Синдикалног одбора ове фабрике и синдикални повјереник Бошко Гргић издејствовали су у преговорима са директором ‘Метала’ Марком Гончином, и представником  италијанског власника Леонардом Залатевом, одговоре на пет важних питања.

Договорено је да се уплате доприноса за раднике обављају до првог у мјесецу, те да се плата исплаћује до 15.-ог у мјесецу за прошли мјесец. Са послодавцем је договорена и исплата регреса у износу од 410 конвертибилних марака и то по једна трећина уз октобарску, новембарску и децембарску плату.

Дата је подршка новом  власнику, који је ушао у ‘Метал’ првог радног дана у септембру, да се о динамици кориштења преосталог дијела годишњих одмора за ову годину рјешава у новембру, како би се појачаним радом  до тада ријешиле наруџбе од стране купаца.

Уважен је и захтјев предсједника Пеулића, да се сходно одредби Колективног уговора средином децембра преговара о повећању плате радника за наредну годину. Ево шта су рекли актери данашњег састанка.

Послодавци су показали максималну коректност у преговорима и прихватили су све наше приједлоге. Ово је велика побједа социјалног дијалога и синдиката, изјавио је предсједник Пеулић

Леонардо Залатев, представник  већинског власника предузећа:

-Пројекат стабилизације ‘Метала’спроводићемо до краја 2020. године.  Почетком наредне године крећемо са новим радовима и новим производима, а намјера нам је да врло брзо радници буду поноснио што раде у ‘Металу’, које ће бити потпуно аутономно предузеће.

Марко Гончин, директор ‘Метала“:

-И када је било најтеже ја сам био оптимиста. Дошло је вријеме изласка из кризе!

Тане Пеулић, предсједник Гранског синдиката металске индустрије и рударства РС:

-Послодавци су показали максималну  коректност у преговорима и прихватили су све наше приједлоге. Ово је велика побједа социјалног дијалога и синдиката.

Послушајте изјаву

Огњен Ристић, предсједник Синдикалне организације ‘Метала“.

-Да нисмо синдикално организовани и да немамо ПКУ не бисмо ријешили животна питања. Апелујем на све раднике да се синдикално организују.

Послушајте изјаву

Трилатерални састанак Економско - социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Трилатерални састанак економско – социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Међународна сарадња