Синдикат у градишком “ Металу “ договорио пет важних питања ( Аудио )

Синдикат у градишком 'Металу' договорио пет важних питања
Синдикат у градишком 'Металу' договорио пет важних питања

Преговарачки тим ‘Метала’  из  Градишке, који су чинили предсједник Гранског синдиката металске индустрије и рударства РС Тане Пеулић, чланови Синдикалног одбора ове фабрике и синдикални повјереник Бошко Гргић издејствовали су у преговорима са директором ‘Метала’ Марком Гончином, и представником  италијанског власника Леонардом Залатевом, одговоре на пет важних питања.

Договорено је да се уплате доприноса за раднике обављају до првог у мјесецу, те да се плата исплаћује до 15.-ог у мјесецу за прошли мјесец. Са послодавцем је договорена и исплата регреса у износу од 410 конвертибилних марака и то по једна трећина уз октобарску, новембарску и децембарску плату.

Дата је подршка новом  власнику, који је ушао у ‘Метал’ првог радног дана у септембру, да се о динамици кориштења преосталог дијела годишњих одмора за ову годину рјешава у новембру, како би се појачаним радом  до тада ријешиле наруџбе од стране купаца.

Уважен је и захтјев предсједника Пеулића, да се сходно одредби Колективног уговора средином децембра преговара о повећању плате радника за наредну годину. Ево шта су рекли актери данашњег састанка.

Послодавци су показали максималну коректност у преговорима и прихватили су све наше приједлоге. Ово је велика побједа социјалног дијалога и синдиката, изјавио је предсједник Пеулић
Послодавци су показали максималну коректност у преговорима и прихватили су све наше приједлоге. Ово је велика побједа социјалног дијалога и синдиката, изјавио је предсједник Пеулић

Леонардо Залатев, представник  већинског власника предузећа:

-Пројекат стабилизације ‘Метала’спроводићемо до краја 2020. године.  Почетком наредне године крећемо са новим радовима и новим производима, а намјера нам је да врло брзо радници буду поноснио што раде у ‘Металу’, које ће бити потпуно аутономно предузеће.

Марко Гончин, директор ‘Метала“:

-И када је било најтеже ја сам био оптимиста. Дошло је вријеме изласка из кризе!

Тане Пеулић, предсједник Гранског синдиката металске индустрије и рударства РС:

-Послодавци су показали максималну  коректност у преговорима и прихватили су све наше приједлоге. Ово је велика побједа социјалног дијалога и синдиката.

Послушајте изјаву

Огњен Ристић, предсједник Синдикалне организације ‘Метала“.

-Да нисмо синдикално организовани и да немамо ПКУ не бисмо ријешили животна питања. Апелујем на све раднике да се синдикално организују.

Послушајте изјаву


Последње вијести

Трилатерални састанак Економско - социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Трилатерални састанак економско – социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Међународна сарадња
Данас ће се у Београду у згради Владе Републике Србије одржати трилатерални састанак представника економско-социјалних савјета Републике Србије, Републике Српске и Грчке у чијем раду ће учествовати предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић. На [опширније]
Фондације Фридрих Еберт

Опроштајна посјета директора Фондације Фридрих Еберт Мариуса Милера Хенига Савезу синдиката Републике Српске

Међународна сарадња
Данас је у Кабинету предсједнице Савеза синдиката Републике Српске уприличен опроштајни састанак са резидентним директором Фондације Фридрих Еберт, господином Мариусом Милером Хенигом са којим су представници Савеза синдиката Републике Српске имали изузетну сарадњу. На састанку [опширније]