Синдикат медија и графичара Републике Српске најоштрије осудио напад на Владимира Ковачевића, новинара БН телевизије и дописника портала “ SrpskaCafe „

Синдикат медија и графичара Републике Српске најоштрије осудио напад на Владимира Ковачевића, новинара БН телевизије и дописника портала " SrpskaCafe "

Синдикат медија и графичара Републике Српске најоштрије осуђује напад на Владимира Ковачевића, новинара БН телевизије и дописника портала “ SrpskaCafe “ и захтјева од надлежних институцја да се починиоци открију и ухапсе у најкраћем року.

Недопустиво је да се медијским радницима на овај начин угрожавају животи и ускраћује слобода и право на рад. Премлаћивање новинара испред зграде у којој живи показује да медијски радници нису само угрожени на послу, већ и на свом кућном прагу. Синдикат ће подржати све активности новинара у циљу откривања истине у овом случају, били они наши чланови или не. Позивамо институције да се баве својим послом и да у најкраћем року открију починиоце овог сташног чина, како би напади на новинаре постали дио прошлости.

Преузмите документ

11. синдикална љетна школа Пан - европског регионалног савјета " Изазови за мир, демократију и слободе у Европи " Сарајево, 11 - 13. септембар 2018. године

11. синдикална љетна школа Пан – европског регионалног савјета “ Изазови за мир, демократију и слободе у Европи “ Сарајево, 11 – 13. септембар 2018. године

Међународна сарадња