Синдикат медија и графичара Републике Српске најоштрије осудио напад на Владимира Ковачевића, новинара БН телевизије и дописника портала “ SrpskaCafe „

Синдикат медија и графичара Републике Српске најоштрије осудио напад на Владимира Ковачевића, новинара БН телевизије и дописника портала " SrpskaCafe "

Синдикат медија и графичара Републике Српске најоштрије осуђује напад на Владимира Ковачевића, новинара БН телевизије и дописника портала “ SrpskaCafe “ и захтјева од надлежних институцја да се починиоци открију и ухапсе у најкраћем року.

Недопустиво је да се медијским радницима на овај начин угрожавају животи и ускраћује слобода и право на рад. Премлаћивање новинара испред зграде у којој живи показује да медијски радници нису само угрожени на послу, већ и на свом кућном прагу. Синдикат ће подржати све активности новинара у циљу откривања истине у овом случају, били они наши чланови или не. Позивамо институције да се баве својим послом и да у најкраћем року открију починиоце овог сташног чина, како би напади на новинаре постали дио прошлости.

Преузмите документ

Синдикална потрошачка корпа за април 2019. године 1893,41 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у априлу 2019. године, коштала је 1893,41 КМ, коју је просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 896,00 КМ, покривала  са свега 47,32 одсто. [опширније]

Статистички подаци за април 2019. године