Синдикат медија и графичара Републике Српске најоштрије осудио напад на Владимира Ковачевића, новинара БН телевизије и дописника портала “ SrpskaCafe „

Синдикат медија и графичара Републике Српске најоштрије осудио напад на Владимира Ковачевића, новинара БН телевизије и дописника портала " SrpskaCafe "

Синдикат медија и графичара Републике Српске најоштрије осуђује напад на Владимира Ковачевића, новинара БН телевизије и дописника портала “ SrpskaCafe “ и захтјева од надлежних институцја да се починиоци открију и ухапсе у најкраћем року.

Недопустиво је да се медијским радницима на овај начин угрожавају животи и ускраћује слобода и право на рад. Премлаћивање новинара испред зграде у којој живи показује да медијски радници нису само угрожени на послу, већ и на свом кућном прагу. Синдикат ће подржати све активности новинара у циљу откривања истине у овом случају, били они наши чланови или не. Позивамо институције да се баве својим послом и да у најкраћем року открију починиоце овог сташног чина, како би напади на новинаре постали дио прошлости.

Преузмите документ

Преговори социјалних партнера о Општем колективном уговору, 20.02.2019. године, 13.00 часова

Најаве догађаја
У Административном центру Владе Републике Српске у Бањалуци, сутра 20. фебруара 2019 године ( сриједа), са почетком у 13,00 часова, одржаће се преговори социјалних партнера, Владе РС, Уније удружења послодаваца и Савеза синдиката Републике Српске,  [опширније]