Синдикат локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске добио Рјешење о репрезентативности

Обавјештавамо вас да је Синдикату локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске, рјешењем министра рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске, на основу достављених доказа, утврђена репрезентативност у подручју „О“ (Јавна управа и одбрана, обавезно социјално осигурање).

Као репрезентативан Синдикат, Синдикат локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске, има законско право и обавезу да учествује у социјалном дијалогу са социјалним партнерима у циљу креирања Закона, колективних уговора и других подзаконских прописа који се односе на запослене у области локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске.

Према томе, ниједан колективни уговор, нити његове измјене и допуне, који се односе на запослене у области локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске, не може се доносити без учешћа и сагласности Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске.

У складу са статутарним овлашћењима и програмским задацима, овај Синдикат ће упутити захтјев за преговоре са социјалним партнерима.

Још једном позивамо све синдикалне организације из области локалне самоуправе, управе и јавних служби, да узму активно учешће у раду овог синдиката и дају своје приједлоге и сугестије за измјену законских и подзаконских прописа из ових области.

Рјешење о репрезентативности, страна 1
Рјешење о репрезентативности страна 2

Синдикална потрошачка корпа за мај 2019. године 1894,39KM

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у мају  2019.године, коштала је 1894,39 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 903,00 КМ, покривала са свега 47,67 одсто. Просјечна [опширније]