Синдикална потрошачка корпа за јун 1860,56 КМ

Савез синдиката Републике Српске објавио је податке за синдикалну потрошачку корпу за мјесец јун 2017. године, као и статистичке податке за овај мјесец. Синдикална потрошачка корпа износи 1860,56 КМ и просјечна нето плата исплаћена у Републици Српској у мају 2017. године која износи 828,00 КМ је покрива са свега 44,50%.

Комплетне податке можете погледати на следећим линковима:

Синдикална потрошачка корпа       Статистички подаци и анализе

Одржана сједница Економско - социјалног савјета РС, још увијек нема коначног договора о висини најниже плате за 2017. годину

Одржана сједница Економско – социјалног савјета РС, још увијек нема коначног договора о висини најниже плате за 2017. годину

У Бањалуци је завршена сједница Економско – социјалног савјета РС, договора о висини најниже плате за наредну годину још увијек нема. Преговори се настављају наредних дана. Погледајте прилоге РТРС – а из Српске данас и [опширније]
Данас сједница Економско - социјалног савјета Републике Српске, на дневном реду утврђивање приједлога одлуке о висини најниже плате за следећу годину

Данас сједница Економско – социјалног савјета Републике Српске, на дневном реду утврђивање приједлога одлуке о висини најниже плате за следећу годину

8. децембра 2017. године (петак) заказана је редовна сједница Економско-социјалног савјета Републике Српске у оквиру које ће социјални партнери и Влада усаглашавати нови износ најниже плате у Републици Српској који ће се примјењивати у 2018. [опширније]