Синдикална потрошачка корпа за јул 1852,02 КМ

Савез синдиката Републике Српске објавио је податке за синдикалну потрошачку корпу за мјесец јул 2017. године, као и статистичке податке за овај мјесец. Синдикална потрошачка корпа износи 1852,02 КМ и просјечна нето плата исплаћена у Републици Српској у јулу 2017. године која износи 830,00 КМ је покрива са свега 44,82%.

Комплетне податке можете погледати на следећим линковима:

Синдикална потрошачка корпа                Статистички подаци и анализе

МОР трипартизам " веома моћан противотров" за негативне политичке трендове и дискурс

МОР трипартизам “ веома моћан противотров“ за негативне политичке трендове и дискурс

Међународна сарадња
Међународна конференција рада завршена је 8. Јуна 2018. са поруком  генералног директора МОР –а , Гаја Рајдера, да се „његује, штити и практикује“ социјални дијалог. Трипартизам  који окупља владе, послодавце и раднике – „не само [опширније]
Регионална конференција „Будуће благостање држава Западног Балкана“ 6 – 8.јуни 2018. године, Београд

Међународна сарадња
Генерални секретар Савеза синдиката Републике Српске, Горан Станковић, учествоваће у раду Регионалне конференције о теми „Будуће благостање држава Западног Балкана“ коју организује Центар за социјалну политику – Регионална иницијатива Западног Балкана. Конференција ће се одржати [опширније]