Синдикалци комуналних дјелатности Источне Херцеговине у акцији

У Регионалном синдикалном центру Требиње  данас ( 19.03.2019. године ) одржан је  састанак Регионалног одбора Синдиката радника грађевинарства и стамбено – комуналних дјелатности РС за подручје Града Требиња и општина Источне Херцеговине.

На састанку је констатовано шаролико стање у синдикалним организацијама кад су у  питању материјални положај радника , остваривање радничких права и примјена Посебног колективног уговора. Тако је наглашено да су  радници у овим дјелатностима у општинама Билећа и Гацко често принуђени да посежу за штрајковима и осталим облицима синдикалне борбе како би им биле исплаћене плате за протекле мјесеце ( што је јуче био случај у ЈП „ Водовод – Гацко „ ).

У Граду Требиње је боља ситуација гдје су плате редовне , али и релативно ниске да би синдикалци били у потпуности задовољни.

У раду састанка учествовала је и Драгана Врабичић, предсједник Синдиката радника грађевинарства и стамбено - комуналних дјелатности РС.
У раду састанка учествовала је и Драгана Врабичић, предсједник Синдиката радника грађевинарства и стамбено – комуналних дјелатности РС.

Материјални положај радника ( чланова синдиката ) , како је закључено на састанку, може се и мора унапређивати и то сталном бригом синдиката  користећи све облике добро познате синдикалне борбе.

Распоред јавних расправа о Закону о посредовању у запошљавању и правима за вријеме незапослености и Закона о здравственом осигурању

У периоду од 16. до 23. јула 2019. године биће одржане заједничке јавне расправе о Нацрту Закона о измјенама и допунама Закона о посредовању у запошљавању и Нацрту Закона о измјенама и допунама Закона о [опширније]
Наставак преговора о Општем колективном уговору, Административни центар Владе РС, 09.07.2019. године, 15.00 часова

Најаве догађаја