Семинар за синдикалне активисте Синдиката шумарства, прераде дрвета и папира Републике Српске, Бијељина, 19 – 21. октобар

Семинар за синдикалне активисте Синдиката шумарства, прераде дрвета и папира Републике Српске, Бијељина, 19 - 21. октобар

У циљу едукације синдикалних активиста, Синдикат шумарства, прераде дрвета и папира Републике Српске уз подршку Фондације Фридрих Еберт, за чланове Републичког одбора, предједнике синдикалних организација, чланове и чланице Актива младих и Актива жена Синдиката шумарства прераде дрвета и папира Републике Српске организује семинар који се одржава у Бијељини од 19 – 21. октобра.

У оквиру семинара, предсједница Актива жена, Тамара Илић и предсједник Актива младих, Павле Боснић, одржали су предавање на тему: „Права младих и жена – регрутација синдикалног чланства“.

Такође, у Бијељини је 20.10. одржана и сједница Републичког одбора Синдиката шумарства, прераде дрвета и папира Републике Српске.

Синдикална потрошачка корпа за април 2019. године 1893,41 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у априлу 2019. године, коштала је 1893,41 КМ, коју је просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 896,00 КМ, покривала  са свега 47,32 одсто. [опширније]

Статистички подаци за април 2019. године

Просјечна плата након опорезивања (нето плата) у Републици Српској исплаћена у априлу 2019. године износи 896,00 КМ и већа је за 10,00 КМ у односу на просјечну плату након опорезивања (нето плату) исплаћену у марту [опширније]