Семинар за представнике синдиката туризма, угоститељства и услуга југоисточне Европе. Златибор 11.09.2018. године

Представници синдикати туризма, угоститељства и услуга са простора југоисточне Европе разговарали су данас о зарадама, преговарању зарада и индустријским акцијама ( штрајковима ) у сектору туризма југоисточне Европе.

Представници синдиката су сагласни да су радници у овој бранши мало плаћени, да нема потписаних колективних уговора, да је присутно велико запошљавање радника на црно и присутна сива економија. Такође су сагласни да се и систем образовања мора промјенити и прилагодити потребама тржишта чиме би створили квалитетне кадрове.

Предсједник Синдиката трговине, туризма, угоститељства и услужних дјелатности Републике Српске Горан Савановић је истакао позитиван напредак у развоју туризма у Републици Српској, али и незадовољство малим платама.

Семинар је одржан у хотелу “ Ирис “ на Златибору.

11. синдикална љетна школа Пан - европског регионалног савјета " Изазови за мир, демократију и слободе у Европи " Сарајево, 11 - 13. септембар 2018. године

11. синдикална љетна школа Пан – европског регионалног савјета “ Изазови за мир, демократију и слободе у Европи “ Сарајево, 11 – 13. септембар 2018. године

Међународна сарадња
Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествоваће у раду 11.синдикалне љетне школе коју организује Међународна конфедерација синдиката/Пан-европски регионални савјет (МКС/ПЕРС) а чија је чланица Савез синдиката Републике Српске. Тема 11. синдикалне љетне школе је [опширније]