Семинар за представнике синдиката туризма, угоститељства и услуга југоисточне Европе. Златибор 11.09.2018. године

Представници синдикати туризма, угоститељства и услуга са простора југоисточне Европе разговарали су данас о зарадама, преговарању зарада и индустријским акцијама ( штрајковима ) у сектору туризма југоисточне Европе.

Представници синдиката су сагласни да су радници у овој бранши мало плаћени, да нема потписаних колективних уговора, да је присутно велико запошљавање радника на црно и присутна сива економија. Такође су сагласни да се и систем образовања мора промјенити и прилагодити потребама тржишта чиме би створили квалитетне кадрове.

Предсједник Синдиката трговине, туризма, угоститељства и услужних дјелатности Републике Српске Горан Савановић је истакао позитиван напредак у развоју туризма у Републици Српској, али и незадовољство малим платама.

Семинар је одржан у хотелу “ Ирис “ на Златибору.

Трилатерални састанак Економско - социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Трилатерални састанак економско – социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Међународна сарадња
Данас ће се у Београду у згради Владе Републике Србије одржати трилатерални састанак представника економско-социјалних савјета Републике Србије, Републике Српске и Грчке у чијем раду ће учествовати предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић. На [опширније]