Семинар за представнике синдиката туризма, угоститељства и услуга југоисточне Европе. Златибор 11.09.2018. године

Представници синдикати туризма, угоститељства и услуга са простора југоисточне Европе разговарали су данас о зарадама, преговарању зарада и индустријским акцијама ( штрајковима ) у сектору туризма југоисточне Европе.

Представници синдиката су сагласни да су радници у овој бранши мало плаћени, да нема потписаних колективних уговора, да је присутно велико запошљавање радника на црно и присутна сива економија. Такође су сагласни да се и систем образовања мора промјенити и прилагодити потребама тржишта чиме би створили квалитетне кадрове.

Предсједник Синдиката трговине, туризма, угоститељства и услужних дјелатности Републике Српске Горан Савановић је истакао позитиван напредак у развоју туризма у Републици Српској, али и незадовољство малим платама.

Семинар је одржан у хотелу “ Ирис “ на Златибору.

Свечана академија, Вијећница Банског двора Бањалука, 17.12.2018. у 16.00 часова

Грански синдикати
Поводом одласка 52. групе дјеце из Републике Српске и Федерације БиХ на једноипомјесечни одмор и опоравак на Сицилију и Сардинију, у понедјељак 17. децембра 2018. године, са почетком у 16,00 часова, у Вијећници Банског двора [опширније]
Улога синдиката у реформама пензионих система и побољшања друштвеног и материјалног положаја пензионера у земљама региона