Семинар о промоцији и побољшању социјалног дијалога у Републици Српској, Бања Лука, 3 – 4. јул

в
Семинар о промоцији и побољшању социјалног дијалога у Републици Српској

У Дому синдиката у Бањалуци, 3. и 4. јула 2018. године, одржаће се дводневни едукативни семинар о теми:,,СОЦИЈАЛНИ ДИЈАЛОГ, КАКО КОРИСТИТИ МЕХАНИЗМЕ МЕЂУНАРОДНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ РАДА ЗА ПРОМОВИСАЊЕ СОЦИЈАЛНОГ ДИЈАЛОГА,,.

Семинару ће присуствовати и активно учествовати у његовом раду чланови Предсједништва, извршни секретари и повјереници Савеза синдиката Републике Српске.

Циљ семинара да се дискутује о економско-социјалном положају  радника и њихових породица у Републици Српској, са посебним освртом на посљедице Закона о раду,   као и  анализи примјене  Закона о раду РС коју су сачинили правни стручњаци Савеза синдиката РС.

Своје знање и богато искуство о овим темама из међународне перспективе, учесницима семинара пренијеће Џеф Волгт, експерт међународног права из Америчког центра солидарности.
Своје знање и богато искуство о овим темама из међународне перспективе, учесницима семинара пренијеће Џеф Волгт, експерт међународног права из Америчког центра солидарности.

Наравно, незаобилазне теме биће социјални дијалог, колективно преговарање, те кориштење свих механизама и позитивних искустава Међународне организације рада за промоцију, односно побољшање социјалног дијалога међу социјалним партнерима у Републици Српској.

Своје знање и богато искуство о овим темама из међународне перспективе, учесницима семинара пренијеће  Џеф Волгт, експерт међународног права из Америчког центра солидарности.

Крајњи циљ семинара је креирање Платформе рада Савеза синдиката РС и Центра солидарности за 2019. годину.

Семинар се одржава уз подршку Америчког центра солидарности-Програм за Балкан који је отворио своју канцеларију у Београду за подршку синдикатима из земаља бивше Југославије.


Последње вијести

Синдикална потрошачка корпа за април 2019. године 1893,41 КМ

Савез синдиката РС
Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у априлу 2019. године, коштала је 1893,41 КМ, коју је просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 896,00 КМ, покривала  са свега 47,32 одсто. [опширније]

Статистички подаци за април 2019. године

Савез синдиката РС
Просјечна плата након опорезивања (нето плата) у Републици Српској исплаћена у априлу 2019. године износи 896,00 КМ и већа је за 10,00 КМ у односу на просјечну плату након опорезивања (нето плату) исплаћену у марту [опширније]