Семинар о промоцији и побољшању социјалног дијалога у Републици Српској, Бања Лука, 3 – 4. јул

в
Семинар о промоцији и побољшању социјалног дијалога у Републици Српској

У Дому синдиката у Бањалуци, 3. и 4. јула 2018. године, одржаће се дводневни едукативни семинар о теми:,,СОЦИЈАЛНИ ДИЈАЛОГ, КАКО КОРИСТИТИ МЕХАНИЗМЕ МЕЂУНАРОДНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ РАДА ЗА ПРОМОВИСАЊЕ СОЦИЈАЛНОГ ДИЈАЛОГА,,.

Семинару ће присуствовати и активно учествовати у његовом раду чланови Предсједништва, извршни секретари и повјереници Савеза синдиката Републике Српске.

Циљ семинара да се дискутује о економско-социјалном положају  радника и њихових породица у Републици Српској, са посебним освртом на посљедице Закона о раду,   као и  анализи примјене  Закона о раду РС коју су сачинили правни стручњаци Савеза синдиката РС.

Своје знање и богато искуство о овим темама из међународне перспективе, учесницима семинара пренијеће Џеф Волгт, експерт међународног права из Америчког центра солидарности.
Своје знање и богато искуство о овим темама из међународне перспективе, учесницима семинара пренијеће Џеф Волгт, експерт међународног права из Америчког центра солидарности.

Наравно, незаобилазне теме биће социјални дијалог, колективно преговарање, те кориштење свих механизама и позитивних искустава Међународне организације рада за промоцију, односно побољшање социјалног дијалога међу социјалним партнерима у Републици Српској.

Своје знање и богато искуство о овим темама из међународне перспективе, учесницима семинара пренијеће  Џеф Волгт, експерт међународног права из Америчког центра солидарности.

Крајњи циљ семинара је креирање Платформе рада Савеза синдиката РС и Центра солидарности за 2019. годину.

Семинар се одржава уз подршку Америчког центра солидарности-Програм за Балкан који је отворио своју канцеларију у Београду за подршку синдикатима из земаља бивше Југославије.


Последње вијести

Будућност социјалног дијалога у промјењивом свијету рада региона западног Балкана, Београд 10 - 12. децембар

“ Будућност социјалног дијалога у промјењивом свијету рада региона западног Балкана “ , Београд 10 – 12. децембар

Међународна сарадња
Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествоваће у раду округлог стола о теми „Будућност социјалног дијалога у промјењивом свијету рада региона западног Балкана“ који организује Регионални синдикални савјет Солидарност којег су основали савези синдиката [опширније]
Подићи глас против експлоатације радника и стати томе у крај организовано и заједнички, предсједник ССРС Ранка Мишић за портал " Бука " , 04.12.2018. године

Подићи глас против експлоатације радника и стати томе у крај организовано и заједнички, предсједник ССРС Ранка Мишић за портал “ Бука “ , 04.12.2018. године

Савез синдиката РС
Преносимо цјелокупан текст, предсједник ССРС Ранка Мишић за портал “ Бука “ , 04.12.2018. године Послодавци престаните цмиздрити! Умјесто БМW-а и луксузног стана платите радника Има ли ишта горе, љигавије, лицемјерније, бљутавије од цмиздрења јадних [опширније]