Семинар о промоцији и побољшању социјалног дијалога у Републици Српској, Бања Лука, 3 – 4. јул

в
Семинар о промоцији и побољшању социјалног дијалога у Републици Српској

У Дому синдиката у Бањалуци, 3. и 4. јула 2018. године, одржаће се дводневни едукативни семинар о теми:,,СОЦИЈАЛНИ ДИЈАЛОГ, КАКО КОРИСТИТИ МЕХАНИЗМЕ МЕЂУНАРОДНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ РАДА ЗА ПРОМОВИСАЊЕ СОЦИЈАЛНОГ ДИЈАЛОГА,,.

Семинару ће присуствовати и активно учествовати у његовом раду чланови Предсједништва, извршни секретари и повјереници Савеза синдиката Републике Српске.

Циљ семинара да се дискутује о економско-социјалном положају  радника и њихових породица у Републици Српској, са посебним освртом на посљедице Закона о раду,   као и  анализи примјене  Закона о раду РС коју су сачинили правни стручњаци Савеза синдиката РС.

Своје знање и богато искуство о овим темама из међународне перспективе, учесницима семинара пренијеће Џеф Волгт, експерт међународног права из Америчког центра солидарности.
Своје знање и богато искуство о овим темама из међународне перспективе, учесницима семинара пренијеће Џеф Волгт, експерт међународног права из Америчког центра солидарности.

Наравно, незаобилазне теме биће социјални дијалог, колективно преговарање, те кориштење свих механизама и позитивних искустава Међународне организације рада за промоцију, односно побољшање социјалног дијалога међу социјалним партнерима у Републици Српској.

Своје знање и богато искуство о овим темама из међународне перспективе, учесницима семинара пренијеће  Џеф Волгт, експерт међународног права из Америчког центра солидарности.

Крајњи циљ семинара је креирање Платформе рада Савеза синдиката РС и Центра солидарности за 2019. годину.

Семинар се одржава уз подршку Америчког центра солидарности-Програм за Балкан који је отворио своју канцеларију у Београду за подршку синдикатима из земаља бивше Југославије.


Последње вијести

https://srpskainfo.com/tek-zazivio-a-vec-ga-mijenjaju-sindikat-predlaze-tri-kljucne-stvari-za-reformu-reformskog-zakona-o-radu/

Горан Станковић Генерални секретар ССРС за портал “ Српскаинфо “ , 12.02.2019. године

Савез синдиката РС
Горан Станковић, Генерални секретар Савеза синдиката Републике Српске у изјави за портал “ СРПСКАИНФО “ истакао је да су измјене Закона о раду договорене и Меморандумом који су још 2017. године потписали представници Владе РС [опширније]
Предсједник СТУД РС Горан Савановић у Градишци

Предсједник СТУД РС Горан Савановић у Градишци

Грански синдикати
Горан Савановић, предсједник Синдиката трговине, угоститељства, туризма и услужних дјелатности Републике Српске, заједно са повјереником  Бошком Гргићем, обишао је трговачке центре „Конзум“ и „Бинго“ у Градишци. Том приликом предсједник Савановић упознао је раднике о иницијативи [опширније]