Семинар на тему “ Примјена међународних стандарда рада у судском одлучивању у Републици Српској „, Бијељина, 16.11.2018. године

Семинар на тему " Примјена међународних стандарда рада у судском одлучивању у Републици Српској ", Бијељина, 16.11.2018. године

Савез синдиката Републике Српске у сарадњи са Америчким центром солидарности – Програм за Балкан организује дводневни семинар за чланове Генералног вијећа, Надзорног и Статутарног одбора и чланове Предсједништва Савеза синдиката Републике Српске на тему „ПРИМЈЕНА МЕЂУНАРОДНИХ СТАНДАРДА РАДА У СУДСКОМ ОДЛУЧИВАЊУ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ“. Семинару ће присуствовати и Лори Клеменц ( Laurie Clements ), координатор Америчког центра солидарности – Програм за Балкан.

Предавачи на семинару биће Тодор Скакић, представник Министарства рада и борачко – инвалидске заштите Републике Српске и Адис Пољић, судија Основног суда у Зворнику.

Крајњи циљ семинара је креирање Платформе рада Савеза синдиката РС и Америчког центра солидарности за 2019. годину.

Семинар се одржава  16. и 17. новембра 2018. године у Бијељини.

Синдикална потрошачка корпа за април 2019. године 1893,41 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у априлу 2019. године, коштала је 1893,41 КМ, коју је просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 896,00 КМ, покривала  са свега 47,32 одсто. [опширније]

Статистички подаци за април 2019. године

Просјечна плата након опорезивања (нето плата) у Републици Српској исплаћена у априлу 2019. године износи 896,00 КМ и већа је за 10,00 КМ у односу на просјечну плату након опорезивања (нето плату) исплаћену у марту [опширније]