Савез синдиката Републике Српске радно обиљежава 25 година постојања и рада

Савез синдиката републике Српске радно обиљежава 25 година постојања и рада

Поводом 25 година постојања и рада, под називом Савез синдиката Републике Српске, Савез синдиката Републике Српске обиљежава радно организовањем Конференције о теми:

“ ПОЗИЦИЈА КОЛЕКТИВНОГ ПРЕГОВАРАЊА У РАДНОМ ЗАКОНОДАВСТВУ У ЗЕМЉАМА РЕГИОНА – СТАЊЕ И ПЕРСПЕКТИВЕ „

Конференција ће се одржати у петак 25. августа 2017. године, у Дому синдиката у Бањалуци са почетком у 11,00 часова.
На конференцији учествују делегације синдиката држава бивше-Југославије, Србије, Црне Горе, Хрватске, Македоније, Словеније, Федерације БиХ, Брчко Дистрихта БиХ, чланови Предсједништва Савеза синдиката Републике Српске, те представници Министарства рада и борачко-инвалидске заштите и Уније удружења послодаваца Републике Српске.
Позвани су представници медија да пропрате овај догађај и да о њему информишу јавност.

Одржана сједница Економско - социјалног савјета РС, још увијек нема коначног договора о висини најниже плате за 2017. годину

Одржана сједница Економско – социјалног савјета РС, још увијек нема коначног договора о висини најниже плате за 2017. годину

У Бањалуци је завршена сједница Економско – социјалног савјета РС, договора о висини најниже плате за наредну годину још увијек нема. Преговори се настављају наредних дана. Погледајте прилоге РТРС – а из Српске данас и [опширније]
Данас сједница Економско - социјалног савјета Републике Српске, на дневном реду утврђивање приједлога одлуке о висини најниже плате за следећу годину