Састанак у „Алумина“ Зворник

Састанак у "Алумина" Зворник

Дана 28.05.2020. године одржани су састанци у Алумина Зворник, са предсједником Управног одбора и са Синдикалним одбором.

На састанку са предсједником Управног одбора предузећа присуствовали су Миле Матић, предсједник Управног одбора, Раденко Смиљанић предсједник Синдикалне организације и Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске.

На састанку је предсједник Управног одбора информисао о активностима у предузећу током ванредног стања и истакао да је предузеће радило без застоја, бруто плате редовно исплаћене, није било отказа уговора о раду и све обавезе како према радницима тако и према добављачима и држави су редовно извршаване.

Договорено је да се утврђени регрес за годишњи одмор исплати у три једнаке рате почев од 01.06.2020. Договорена је и примјена потписаног Колективног уговора.

Након одржаног састанка са предсједником Управног одбора одржан је састанак са Синдикалним одбором на коме је поднесена информација о раду и функционисању синдикалне организације у вријеме ванредног стања и истакнуто је да је током ванредног стања било новог учлањења у синдикат. Предсједник гранског синдиката информисао је присутне о активностима гранског синдиката и даљим плановима рада након престанка ванредног стања.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!