Састанак штрајкачког одбора УНИС а.д. Дервента са начелником општине Дервента

Дана 26.12. 2018. године, на захтјев синдикалне организације УНИС а.д. Дервента одржани су разговори код Начелника општине Дервента. Разговору су присуствовали Милорад Симић, начелник општине Дервента, Милорад Ђорђевић, извршни директор за финансије и члан Управног одбора предузећа, Небојша Јањић, извршни директор за произвидњу предузећа, Борко Аничић, предсједник штрајкачког одборе, Радосава Миланковић, предсједник синдикалне организације, Бранко Рауковић, Маид Mерџановић и Žељко Катанић, чланови штрајкачког одбора. Разговорима је присуствовао и Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске.

На састанку је разговарано о стању у предузећу и начину превазилажења насталих проблема који неколико година прате ово предузеће, а то су неисплаћене плате, уплата доприноса, здравствена заштита, и пензионисање радника који су остварили услове за одлазак у пензију.

Учесници у разговору су једногласно прихватили да су захтјеви радника оправдани и да се путем кабинета начелника упути захтјев кабинету предсједника Владе Републике Српске за одржавање састанка у Дервенти коме би присуствовали ресорни министри по приједлогу предсједника Владе РС, те да се до краја године потпише појединачни колективни уговор у предузећу УНИС а.д. Дервента.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!