Састанак синдикалног одбора „КОСМОС“ Бањалука са руководством предузећа

Састанак синдикалног одбора "КОСМОС" Бањалука са руководством предузећа

Дана 18.06.2019.године одрзан је заједнички састанак Синдикалног одбора „КОСМОС“ Бања Лука са предсједником Надзорног одбора, директором предузећа и његовим сарадницима.

Састанку су присуствовали Видосан Декић, предсједник Надзорног одбора, Душан Вјештица,генерални директор, Сунчица Петровић извршни директор, Михајло Зрнић, предсједник синдиката са члановима синдикалног одбора.

Састанку је присуствовао и Тане Пеулић предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске.

На састанку је разговарано о стању у предузећу и начину рјешавања насталих проблема. Директор предузећа је информисао присутне о стварном стању предузећа и предложио даље правце дјеловања у циљу превазилажења тренутног стања, а предсједник Надзорног одбора информисао је присутне о одлукама које су доношене у циљу што бољег пословања предузећа. Након дуже расправе у којој су учествовали предсједник синдикалне организације, чланови синдикалног одбора и предсједник синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске договорено је:

• Да се упути писмени захтјев Влади Републике Српске и министарству привреде за одржавање заједничког састанка у циљу рјешавања насталих проблема и стварања услова за наставак производње, исплате обавеза према радницима, пореској управи, ИРБ и добављачима.
  • Задужује се предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Тане Пеулић да обави разговор са ресорним министром по свим овим питањима и закаже састанак на коме би присуствовали предсједник Надзорног одбора, генерални директор, предсједник синдикалне организације и предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске.

Регионални форум о платама, Београд, 16-17.јули 2019. године

Регионални форум о платама, Београд, 16-17. јули 2019. године

Међународна сарадња
У складу са закључцима са сједнице Извршног одбора Пан-европског регионалног савјета (PERC), плате су неприхватљиво ниске у југоисточној Европи, што доводи у питање раднички дигнитет и живот. Како би се подржали синдикати у борби за [опширније]