Састанак Синдикалног одбора „КОСМОС“ а.д. Бањалука у проширеном саставу

Састанак Синдикалног одбора "КОСМОС" а.д Бањалука у проширеном саставу

Дана 04.07.2019.године одрзан је састанак Синдикалног одбора „КОСМОС“ а.д. Бањалука у проширеном саставу.

Састанку је присуствовао и Тане Пеулић предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске.

На састанку је разговарано о досадашњим активностима синдикалног одбора, менаџмента предузећа, ресорног министарства привреде Републике Српске и Владе Републике Српске по питању рјешавања трајног статуса предузећа и измирења заосталих обавеза према запосленим радницима.

Након поднесене информације, Синдикални одбор је утврдио следеће

Закључке:

1. Једногласно се усваја информација о досадашњим активностима менаџмента, синдикалног одбора предузећа, предсједниак Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске, ресорног министарства привреде Републике Српске и Владе Републике Српске по питању рјешавања трајног статуса предузећа и предложено је да се наставе активности на убрзавању окончања започете активности.

2. Позивају се сви запослени радници да се уједине у јединствену синдикалну организацију која дјелује у саставу Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске и Савеза Синдиката Републике Српске ,а све са циљем да се очува предузеће, створе услови да се обавезе према запосленим што брже ријеше и исплате, а у наредном периоду да се обезбједи континуирана производња, редовна исплата бруто плата.

Само јединствени можемо да рјешавамо све проблеме, а подијељене проблеми нас прате.

Регионални форум о платама, Београд, 16-17.јули 2019. године

Регионални форум о платама, Београд, 16-17. јули 2019. године

Међународна сарадња
У складу са закључцима са сједнице Извршног одбора Пан-европског регионалног савјета (PERC), плате су неприхватљиво ниске у југоисточној Европи, што доводи у питање раднички дигнитет и живот. Како би се подржали синдикати у борби за [опширније]