Састанак Синдикалног одбора АЛУМИНА Зворник са предсједником Управног одбора, извршним директором и стечајним управником

Састанак Синдикалног одбора АЛУМИНА Зворник са предсједником Управног одбора,извршним директором и стечајним управником

Дана 27.06.2019.године одржан је састанак Синдикалног одбора АЛУМИНА Зворник са предсједником Управног одбора, извршним директором и стечајним управником.

Састанку су присуствовали Милорад Мотика, предсједник Управног одбора, Миле Матић, извршни директор, Лазо Ђурђевић, стечајни управник, Раденко Смиљанић предсједник синдикалне организације са члановима синдикалног одбора. Састанку је присуствовао и Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске.

На састанку је разговарано о стечајном поступку, условима рада, превозу радника.

Стечајни управник је информисао присутне о достигнутом степену вођења стечајног поступка. Везано за услове рада договорено је да стручна група сачини свеобухватну анализу услова рада и предложи начин рјешавања проблема прашине, буке и топлоте. По питању превоза радника договорено је да синдикални одбор направи приједлог јединственог начина превоза свих запослених радника.

Регионални форум о платама, Београд, 16-17.јули 2019. године

Регионални форум о платама, Београд, 16-17. јули 2019. године

Међународна сарадња
У складу са закључцима са сједнице Извршног одбора Пан-европског регионалног савјета (PERC), плате су неприхватљиво ниске у југоисточној Европи, што доводи у питање раднички дигнитет и живот. Како би се подржали синдикати у борби за [опширније]