Састанак синдикалне организације KOLEKTOR CCL у Српцу

Дана 16.03, 2018. године одржан је састанак Синдикалне организације KOLEKTOR CCL у Српцу. На састанку је предсједник Синдиката металске индустрије и рударства републике Српске Тане Пеулић упознат од стране синдикалног руководства о стању у предузећу, те да се редовно исплаћују бруто плате, топли оброк и превоз за запослене раднике су обезбјеђени. Што се тиче заштите на раду за све раднике је набављена ХТЗ опрема, а сами услови рада су на високом нивоу.

Предсједник Синдиката металске индустрије и рударства РС је упознао чланство са правима и обавезама члана синдиката, начинима рјешавања свих могућих спорова у складу са законима и начинима вођења социјалног дијалога између синдиката и послодаваца те рјешавању отворених питања договором социјалних партнера.

Истакао је и своје задовољство што послодавац поштује права запослених радника у овом предузећу.

Извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука у посјети предузећу Водовод Србац

Активности у синдикалним организацијама
Данас је на позив предсједника синдикалне организације Водовод Србац Милована Добрњца колектив посјетио извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука Горан Савановић. Тема разговора био је текст новог предлога Правилника о дисциплинској и материјалној одговорности који [опширније]
Информација у вези са Одлуком Уставног суда Републике Српске