Састанак синдикалне организације KOLEKTOR CCL у Српцу

Дана 16.03, 2018. године одржан је састанак Синдикалне организације KOLEKTOR CCL у Српцу. На састанку је предсједник Синдиката металске индустрије и рударства републике Српске Тане Пеулић упознат од стране синдикалног руководства о стању у предузећу, те да се редовно исплаћују бруто плате, топли оброк и превоз за запослене раднике су обезбјеђени. Што се тиче заштите на раду за све раднике је набављена ХТЗ опрема, а сами услови рада су на високом нивоу.

Предсједник Синдиката металске индустрије и рударства РС је упознао чланство са правима и обавезама члана синдиката, начинима рјешавања свих могућих спорова у складу са законима и начинима вођења социјалног дијалога између синдиката и послодаваца те рјешавању отворених питања договором социјалних партнера.

Истакао је и своје задовољство што послодавац поштује права запослених радника у овом предузећу.

Савез синдиката Републике Српске упутио Влади РС захтјев за повећање најниже плате на 500 КМ

Из Савеза синдиката Републике Српске данас је Влади РС упућен званичан захтјев за повећање најниже плате у Републици Српској на 500 КМ. Иако је Савез синдиката Републике Српске као одговоран социјални партнер иницирао одржавање сједнице [опширније]

Синдикална потрошачка корпа за новембар 2018. године 1886,86 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској,  у новембру 2018. године, коштала је 1888,86 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу  у износу од 880,00 КМ, покривала  са свега 46,59 [опширније]