Састанак синдикалне организације KOLEKTOR CCL у Српцу

Дана 16.03, 2018. године одржан је састанак Синдикалне организације KOLEKTOR CCL у Српцу. На састанку је предсједник Синдиката металске индустрије и рударства републике Српске Тане Пеулић упознат од стране синдикалног руководства о стању у предузећу, те да се редовно исплаћују бруто плате, топли оброк и превоз за запослене раднике су обезбјеђени. Што се тиче заштите на раду за све раднике је набављена ХТЗ опрема, а сами услови рада су на високом нивоу.

Предсједник Синдиката металске индустрије и рударства РС је упознао чланство са правима и обавезама члана синдиката, начинима рјешавања свих могућих спорова у складу са законима и начинима вођења социјалног дијалога између синдиката и послодаваца те рјешавању отворених питања договором социјалних партнера.

Истакао је и своје задовољство што послодавац поштује права запослених радника у овом предузећу.

Одржана сједница Имплементационог одбора Владе Републике Српске и Савеза синдиката Републике Српске ( Фото РТРС )

У Бањалуци је одржана сједница Имплементационог одбора Владе Републике Српске и Савеза синдиката. Сједницом је пресједавао потпредсједник Владе Републике Српске Антон Касиповић. Састанку су присуствовали министар рада и борачко инвалидске заштите Миленко Савановић, предсједница Савеза [опширније]

Најаве догађаја
Сједница Имплементационог одбора Владе Републике Српске и Савеза синдиката Републике Српске одржаће се данас 16.априла 2018.године са почетком у 11.00 часова у Кабинету потпредсједника Владе Републике Српске Антона Касиповића. У Имплементациони одбор испред Савеза синдиката [опширније]