Састанак синдикалне организације KOLEKTOR CCL у Српцу

Дана 16.03, 2018. године одржан је састанак Синдикалне организације KOLEKTOR CCL у Српцу. На састанку је предсједник Синдиката металске индустрије и рударства републике Српске Тане Пеулић упознат од стране синдикалног руководства о стању у предузећу, те да се редовно исплаћују бруто плате, топли оброк и превоз за запослене раднике су обезбјеђени. Што се тиче заштите на раду за све раднике је набављена ХТЗ опрема, а сами услови рада су на високом нивоу.

Предсједник Синдиката металске индустрије и рударства РС је упознао чланство са правима и обавезама члана синдиката, начинима рјешавања свих могућих спорова у складу са законима и начинима вођења социјалног дијалога између синдиката и послодаваца те рјешавању отворених питања договором социјалних партнера.

Истакао је и своје задовољство што послодавац поштује права запослених радника у овом предузећу.

У Службеном Гласнику Републике Српске објављен сет закона који се односе на повећање плата

Сет закона који се односе на повећање плата у Републици Српској објављен је у Службеном Гласнику РС 17. јула 2018. године. Ради се о законима који су усвојени на 28. Посебној сједници Народне скупшртине Републике [опширније]
Синдикати привреде и Унија удружења послодаваца РС договорили се да унаприједе будућу сарадњу

Потпредсједник Савеза синдиката Савеза синдиката Републике Српске за област привреде и предсједник Синдиката металске индустрије и рударства  РС Тане Пеулић и предсједници гранских синдиката привреде, развоварали су данас у Дому синдиката у Бањалуци са предсједником [опширније]