Састанак Регионалног савјета синдиката „Солидарност“

У Подгорици се 8. јула 2021. године одржава редовни састанак Регионалног савјета синдиката „СОЛИДАРНОСТ“, чије су чланице све земље бивше Југославије. Састанку у Црној Гори присуствује и предсједница Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић, а централна тема састанка биће КОВИД 19 као професионално обољење радника. Учесници састанка ће разговарати о томе да се сваком раднику који је прележао корону исплати плата у 100% износу. Биће ријечи о економском опоравку не само привреде већ и радника и то ће бити доминантна тема, јер без опоравка радника нема опоравка економије. Важно је да се у Подгорици пронађе најбоље рјешење за све раднике у региону, јер сваки радник мора имати стабилно, сигурно и добро плаћено радно мјесто.

Представници Савеза синдиката из региона, а који су чланице Регионалног савјета синдиката „Солидарност“ посебну пажњу посветиће састанку  министара за рад и социјална питања ЕУ и Западног Балкана. Наиме, након састанка РСС „Солидарност“ представници земаља чланица упутиће заједничко протестно писмо министрима, који прије одржавања састанка нису чули глас синдиката и самим тим су пропустили шансу за социјални дијалог.

Ове године Регионалним савјетом синдиката „Солидарност“ предсједава синдикат  Црне Горе.

Саопштење Регионалног савјета синдиката „СОЛИДАРНОСТ“

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!