Састанак представника СО УНИС Дервента са стечајним управником

Данас је у Добоју одржан састанак представника синдикалног одбора УНИС из Дервенте са правником из Савеза синдиката Републике Српске за регију Добој, предсједником Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске, извршним секретаром за регију Добој и стечајним управником.

Састанку су присуствовали Радосава Миланковић, предсједник СО, Бранко Рауковић и Борко Аничић чланови СО, Небојша Бљајић правник ССРС, Зоран Ђедовић извршни секретар за регију Добој, Радомир Јокић стечаји управник у поступку финансијског реструктуирања УНИС Дервента и Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске.

Тема састнанка је начин наплате неисплаћених рата по одлуци Окружног привредног суда Добој.

Савез синдиката Републике Српске упутио Влади РС захтјев за повећање најниже плате на 500 КМ

Из Савеза синдиката Републике Српске данас је Влади РС упућен званичан захтјев за повећање најниже плате у Републици Српској на 500 КМ. Иако је Савез синдиката Републике Српске као одговоран социјални партнер иницирао одржавање сједнице [опширније]

Синдикална потрошачка корпа за новембар 2018. године 1886,86 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској,  у новембру 2018. године, коштала је 1888,86 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу  у износу од 880,00 КМ, покривала  са свега 46,59 [опширније]