Састанак представника предузећа „КОСМОС“ Бањалука са министром привреде Републике Српске

Састанак представника предузећа "КОСМОС" Бањалука са министром привреде Републике Српске

Дана 01.07.2019.године одржан је састанак представника предузећа „КОСМОС“ Бањалука са министром привреде Републике Српске и његовим сарадником.

Састанку су присуствовали министар Вјекослав Петричевић, Момчило Новаковић савјетник министра, Душан Вјештица, директор предузећа, Михајло Зрнић, предсједник синдиката и Тане Пеулић предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске.

На састанку је разговарано о стању у предузећу и закључцима заједничке сједнице одржане у предузећу везано за начин рјесавања насталих проблема.

Договорено је да министар Петричевић обави разговор са предсједником Владе по питањима везаним за рјешавање насталих проблема и уколико се укаже потреба да се одржи проширени састанак са предсједником Владе, ресорним министрима, менаџментом предузећа, Надзорним одбором и представницима синдиката предузећа и Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске.

Регионални форум о платама, Београд, 16-17.јули 2019. године

Регионални форум о платама, Београд, 16-17. јули 2019. године

Међународна сарадња
У складу са закључцима са сједнице Извршног одбора Пан-европског регионалног савјета (PERC), плате су неприхватљиво ниске у југоисточној Европи, што доводи у питање раднички дигнитет и живот. Како би се подржали синдикати у борби за [опширније]