Састанак представника менаџмента и синдиката „КОСМОСА“ са надлежним министром

Састанак представника менаџмента и синдиката "КОСМОСА" са надлежним министром

На захтјев предсједника Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Тане Пеулића одржан је радни састанак у министарству привреде и предузетништва Републике Српске са министром и савјетником министра. Састанку су присуствовали министар Вјекослав Петричевић и савјетник министра Момчило Новаковић, те Душан Бјештица генерални директор „КОСМОСА“ Бањалука и Михајло Зрнић предсједник синдикалне организације „КОСМОС“ Бањалука.

Састанку је присуствовао и Тане Пеулић, а тема састанка је била стање и перспективе предузећа „КОСМОС“ Бањалука.

Директор предузећа је информисао присутне о стварном стању у предузећу од почетка провођења процеса реструктуирања до данас, о проблемима и потешкоћама који прате предузеће, дуговањима и потраживањима према добављачима и запосленим радницима те могућем начину изласка из насталог стања.

Након расправе је договорено да ће надлежно министарство учинити све да се помогне предузећу у циљу превазилажења тренутног стања , те да менаџмент и министарство заједнички сачине програм са мјерама за излазак из настале ситуације који би предложили Влади Републике Српске као Скупштини акционара ради доношења одговарајућих одлука.

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!