Састанак предсједника Зеленовића са синдикалцима регије Бањалука

Предсједник Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске Бранко Зеленовић, одржао је данас 12. децембра 2018. године у Дому синдиката у Бањалуци, радно-консултативни  састанак са предсједницима једног броја синдикалних организација са подручја Регионалног синдикалног центра Бања Лука.

Предсједник Зеленовић информисао је присутне предсједнике синдикалних организација о проведеним активностима  и припремама за одржавање сједнице Републичког одбора Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске, која ће се одржати 17. децембра 2018. године у Бањалуци.

Састанку је присуствовао  Горан Савановић, извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука.

Савез синдиката Републике Српске упутио Влади РС захтјев за повећање најниже плате на 500 КМ

Из Савеза синдиката Републике Српске данас је Влади РС упућен званичан захтјев за повећање најниже плате у Републици Српској на 500 КМ. Иако је Савез синдиката Републике Српске као одговоран социјални партнер иницирао одржавање сједнице [опширније]

Синдикална потрошачка корпа за новембар 2018. године 1886,86 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској,  у новембру 2018. године, коштала је 1888,86 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу  у износу од 880,00 КМ, покривала  са свега 46,59 [опширније]