Састанак предсједника Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС Бранка Зеленовића са предсједницима синдикалних организација регија Вишеград и Требиње

Предсједник Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске Бранко Зеленовић је 12.11.2018. године у Вишеграду одржао редовни састанак са предсједницима синдикалних организација регија Вишеград – Фоча и Требиње. Састанку су присуствовали предсједници синдикалних организација Вишеграда, Требиња, Чајнича, Дома пензионера Требиње и представник из Фоче, као и генерални секретар Савеза синдиката Републике Српске Горан Станковић и извршни секретари ССРС за регионалне синдикалне центре Вишеград – Фоча и Требиње, Љубинка Кнежевић и Драган Симовић.

На овом редовном састанку предсједник Зеленовић је упознао колеге с активностима које проводе Синдикат локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске и Савез синдиката Републике Српске, као и активностима које су планиране у наредном периоду. Разговарано је и о актуелном стању у синдикалним организацијама регија Вишеград – Фоча и Требиње.

Синдикална потрошачка корпа за април 2019. године 1893,41 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у априлу 2019. године, коштала је 1893,41 КМ, коју је просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 896,00 КМ, покривала  са свега 47,32 одсто. [опширније]

Статистички подаци за април 2019. године

Просјечна плата након опорезивања (нето плата) у Републици Српској исплаћена у априлу 2019. године износи 896,00 КМ и већа је за 10,00 КМ у односу на просјечну плату након опорезивања (нето плату) исплаћену у марту [опширније]