Саопштење за јавност Савеза синдиката Републике Српске, 26.04.2019. године

Савез синдиката РС као једина, већинска репрезентативна организација радника, позива Инспекторат Републике Српске, инспекторе на нивоу локалних заједница да у складу са законским овлашћењима појачају рад на терену и по пријавама радника о непоштивању и непровођењу Закона о празницима, изврше контроле и тако заштите права радника и права добрих послодаваца.

Након позива Савеза синдиката РС, да се поштује и проводи Закон о празницима, синдикату се обратио значајан број радника чији послодавци у складу са законским прописима не требају да раде за вријеме празника, ипак одлучили да својим радницима ускрате право које им је законом загарантовано.

Још једном позивамо Инспекторат РС, као и инспекторе на нивоу локалних заједница да провјере пристигле пријаве и ако утврде неправилности да поступе у складу са законом.

Регионални форум о платама, Београд, 16-17.јули 2019. године

Регионални форум о платама, Београд, 16-17. јули 2019. године

Међународна сарадња
У складу са закључцима са сједнице Извршног одбора Пан-европског регионалног савјета (PERC), плате су неприхватљиво ниске у југоисточној Европи, што доводи у питање раднички дигнитет и живот. Како би се подржали синдикати у борби за [опширније]