Ристо Марић поново изиграо раднике ЈПШ “ ШУМЕ СРПСКЕ „

Ристо Марић прекршио обећање дато радницима

Иако је под пријетњом штрајка дао чврсто обећање у писаној форми да неће примјењивати спорни Правилник о раду, директор ЈПШ “ Шуме Републике Српске “ Ристо Марић поново забада “ прст у око “ радницима овог предузећа.
Наиме, за обрачун плата за јуни ове године Ристо Марић је наредио писаним дописом да се накнада за превоз радницима лимитира до 120,00 КМ, док је предсједницима синдикалних организација укинуо накнаду за синдикални рад која је измиривана пуних 22 године од када постоји ово предузеће, како би их обесхрабрио и натјерао да формирају директоров “ жути синдикат „.
Задњим актом од прије четири дана, Ристо Марић је наредио стриктну примјену Правилника о раду, те да се примјене коефицијенти , чиме ће доћи до значајног умањења плата радницима.
Јединствена удружена Синдикална организација ЈПШ “ Шуме РС „, разматра новонасталу ситуацију ради организовања генералног штрајка.
Овог пута, сматрају радници овог јавног предузећа, Ристо Марић неће имати ауторитет да одврати раднике од штрајка и других радикалних облика синдикалне борбе.

" Радићемо са нашим социјалним партнерима и на повећању плата " , предсједница РС Жељка Цвијановић, 18.03.2019. године

“ Радићемо са нашим социјалним партнерима и на повећању плата “ , предсједница РС Жељка Цвијановић, 18.03.2019. године

У Бањалуци је одржан састанак предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, руководством Владе Српске и предсједницима парламентарних странака које чине већину у Народној скупштини. Предсједница Српске је рекла да [опширније]
Састанак делегације ССРС предвођене предсједницом Ранком Мишић са премијером Радованом Вишковићем