Републици Српској је потребан нови Закон о раду или измјене и допуне овог закона

У Бањалуци је 13. октобра 2017. године одржана завршна Јавна расправа о Анализи примјене Закона о раду Републике Српске, на којој је учествовало 65 представника синдикалних организација са подручја Регионалног синдикалног центра Бања Лука.
Поред представника синдикалних организација, јавној расправи су присуствовали и активно учествовали у њеном раду, предсједница Савеза синдиката РС Ранка Мишић, те предсједници већине гранских синдиката, чланица СС РС, затим представници Министарства рада и борачко-инвалидске заштите РС и Уније удружења послодаваца РС.
Суштински проблем који је истакнут од стране Савеза синдиката РС, када је у питању искуство у провођењу новог Закона о раду РС, је немогућност потписивања колективних уговора, затим да је у реалном животу све мање колективног преговарања и социјалног дијалога.
На расправи су изнесене бројне чињенице које говоре да је постојећи Закон о раду РС непроводив, да има много недостатака, те да је потребно кренути у израду новог или у измјене и допуне овог закона, а све у циљу побољшања радничких ни синдикалних права у РС.

Трилатерални састанак Економско - социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Трилатерални састанак економско – социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Међународна сарадња
Данас ће се у Београду у згради Владе Републике Србије одржати трилатерални састанак представника економско-социјалних савјета Републике Србије, Републике Српске и Грчке у чијем раду ће учествовати предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић. На [опширније]