Регионални мрежни састанак партнера Олоф Палме Међународног Центра, Тузла, 13-15.мај 2019.године

Предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Тане Пеулић учествовао је у раду Регионалног мрежног састанка Олоф Палме Међународног Центра који финансира заједничке пројекте и чији је партнер и Синдикат металске индустрије и рударства Републике Српске кроз пројекат Синдикат без граница.
У раду су учествовали носиоци пројеката са простора Србије, Војводине, Републике Српске, Федерације БиХ, Шведске и Хрватске.
Учесници су размјенили искуства из сфере заштите радничких права, социјалног дијалога, родне равноправности и демократије и људских права.
Предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Тане Пеулић упознао је учеснике са активностима по овим питањима, са посебним акцентом на усаглашавање Општег колективног уговора и гранских колективних уговора. Такође је истакао важност ових пројеката и велику помоћ Олоф Палме Међународног Центра у њиховој реализацији.

Регионални форум о платама, Београд, 16-17.јули 2019. године

Регионални форум о платама, Београд, 16-17. јули 2019. године

Међународна сарадња
У складу са закључцима са сједнице Извршног одбора Пан-европског регионалног савјета (PERC), плате су неприхватљиво ниске у југоисточној Европи, што доводи у питање раднички дигнитет и живот. Како би се подржали синдикати у борби за [опширније]