Регионални мрежни састанак партнера Олоф Палме Међународног Центра, Тузла, 13-15.мај 2019.године

Предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Тане Пеулић учествовао је у раду Регионалног мрежног састанка Олоф Палме Међународног Центра који финансира заједничке пројекте и чији је партнер и Синдикат металске индустрије и рударства Републике Српске кроз пројекат Синдикат без граница.
У раду су учествовали носиоци пројеката са простора Србије, Војводине, Републике Српске, Федерације БиХ, Шведске и Хрватске.
Учесници су размјенили искуства из сфере заштите радничких права, социјалног дијалога, родне равноправности и демократије и људских права.
Предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Тане Пеулић упознао је учеснике са активностима по овим питањима, са посебним акцентом на усаглашавање Општег колективног уговора и гранских колективних уговора. Такође је истакао важност ових пројеката и велику помоћ Олоф Палме Међународног Центра у њиховој реализацији.

Синдикална потрошачка корпа за април 2019. године 1893,41 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у априлу 2019. године, коштала је 1893,41 КМ, коју је просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 896,00 КМ, покривала  са свега 47,32 одсто. [опширније]

Статистички подаци за април 2019. године

Просјечна плата након опорезивања (нето плата) у Републици Српској исплаћена у априлу 2019. године износи 896,00 КМ и већа је за 10,00 КМ у односу на просјечну плату након опорезивања (нето плату) исплаћену у марту [опширније]