Развој и организовање синдикалног чланства, Скопље, 4 -7 12. 2017. године

Развој и организовање синдикалног чланства, Скопље, 4 -7 12. 2017.

Представници Савеза синдиката Рс учествују у раду радионице о развоју и организовању синдикалног чланства коју организује Регионални синдикални савјет „Солидарност“.

Ова радионица је још једна у низу активности која се реализује у оквиру пројекта „На путу ка Европској унији“ а чији су партнери Европска конфедерација синдиката и чланице РСС „Солидарност“ под покровитељством Европске комисије.

Чланице РСС „Солидарност“ (представници савеза синдиката бивше Југославије) ће расправљати о начину анимирања новог чланства са посебним фокусом на младе, организовању кампања и акција, као и на који начин међународна сарадња и солидарност са другим синдикатима може да утиче на развој синдикалног чланства.

Радионица се одржава у Скопљу у периоду од 4. до 7.децембра 2017, а поред предсједнице Савеза синдиката РС, Ранке Мишић, у раду радионице учествују и предсједници Синдиката металске индустрије и рударства РС и Синдиката финансијских организација РС, Тане Пеулић и Мирослав Зечевић.

Одржана сједница Економско - социјалног савјета РС, још увијек нема коначног договора о висини најниже плате за 2017. годину

Одржана сједница Економско – социјалног савјета РС, још увијек нема коначног договора о висини најниже плате за 2017. годину

У Бањалуци је завршена сједница Економско – социјалног савјета РС, договора о висини најниже плате за наредну годину још увијек нема. Преговори се настављају наредних дана. Погледајте прилоге РТРС – а из Српске данас и [опширније]
Данас сједница Економско - социјалног савјета Републике Српске, на дневном реду утврђивање приједлога одлуке о висини најниже плате за следећу годину