Развој и организовање синдикалног чланства, Скопље, 4 -7 12. 2017. године

Развој и организовање синдикалног чланства, Скопље, 4 -7 12. 2017.

Представници Савеза синдиката Рс учествују у раду радионице о развоју и организовању синдикалног чланства коју организује Регионални синдикални савјет „Солидарност“.

Ова радионица је још једна у низу активности која се реализује у оквиру пројекта „На путу ка Европској унији“ а чији су партнери Европска конфедерација синдиката и чланице РСС „Солидарност“ под покровитељством Европске комисије.

Чланице РСС „Солидарност“ (представници савеза синдиката бивше Југославије) ће расправљати о начину анимирања новог чланства са посебним фокусом на младе, организовању кампања и акција, као и на који начин међународна сарадња и солидарност са другим синдикатима може да утиче на развој синдикалног чланства.

Радионица се одржава у Скопљу у периоду од 4. до 7.децембра 2017, а поред предсједнице Савеза синдиката РС, Ранке Мишић, у раду радионице учествују и предсједници Синдиката металске индустрије и рударства РС и Синдиката финансијских организација РС, Тане Пеулић и Мирослав Зечевић.

11. синдикална љетна школа Пан - европског регионалног савјета " Изазови за мир, демократију и слободе у Европи " Сарајево, 11 - 13. септембар 2018. године

11. синдикална љетна школа Пан – европског регионалног савјета “ Изазови за мир, демократију и слободе у Европи “ Сарајево, 11 – 13. септембар 2018. године

Међународна сарадња
Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествоваће у раду 11.синдикалне љетне школе коју организује Међународна конфедерација синдиката/Пан-европски регионални савјет (МКС/ПЕРС) а чија је чланица Савез синдиката Републике Српске. Тема 11. синдикалне љетне школе је [опширније]