Развој и организовање синдикалног чланства, Скопље, 4 -7 12. 2017. године

Развој и организовање синдикалног чланства, Скопље, 4 -7 12. 2017.

Представници Савеза синдиката Рс учествују у раду радионице о развоју и организовању синдикалног чланства коју организује Регионални синдикални савјет „Солидарност“.

Ова радионица је још једна у низу активности која се реализује у оквиру пројекта „На путу ка Европској унији“ а чији су партнери Европска конфедерација синдиката и чланице РСС „Солидарност“ под покровитељством Европске комисије.

Чланице РСС „Солидарност“ (представници савеза синдиката бивше Југославије) ће расправљати о начину анимирања новог чланства са посебним фокусом на младе, организовању кампања и акција, као и на који начин међународна сарадња и солидарност са другим синдикатима може да утиче на развој синдикалног чланства.

Радионица се одржава у Скопљу у периоду од 4. до 7.децембра 2017, а поред предсједнице Савеза синдиката РС, Ранке Мишић, у раду радионице учествују и предсједници Синдиката металске индустрије и рударства РС и Синдиката финансијских организација РС, Тане Пеулић и Мирослав Зечевић.

МОР трипартизам " веома моћан противотров" за негативне политичке трендове и дискурс

МОР трипартизам “ веома моћан противотров“ за негативне политичке трендове и дискурс

Међународна сарадња
Међународна конференција рада завршена је 8. Јуна 2018. са поруком  генералног директора МОР –а , Гаја Рајдера, да се „његује, штити и практикује“ социјални дијалог. Трипартизам  који окупља владе, послодавце и раднике – „не само [опширније]