Разговори предсједнице Мишић и в.д. директора Пореске управе РС Горана Маричића о контроли обрачуна и исплате бруто плата и најниже плате у Републици Српској

Предсједница Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић са сарадницима, у оквиру реализације Меморандума о заједничким мјерама , који су потписали Влада и Савез синдиката РС за период 2018 – 2020. година, разговараће сутра 26.02.2019. године, у 10,00 часова са в.д.  директором Пореске управе Републике Српске Гораном Маричићем.

Разговори ће се одржати  у просторијама Пореске управе Републике Српске у Бањалуци, а у њиховом фокусу биће контрола обрачуна и исплата бруто плата у Републици Српској, институт најниже плате, те контрола примјене  Одлуке о најнижој плати у Српској.

Синдикална потрошачка корпа за април 2019. године 1893,41 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у априлу 2019. године, коштала је 1893,41 КМ, коју је просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 896,00 КМ, покривала  са свега 47,32 одсто. [опширније]

Статистички подаци за април 2019. године

Просјечна плата након опорезивања (нето плата) у Републици Српској исплаћена у априлу 2019. године износи 896,00 КМ и већа је за 10,00 КМ у односу на просјечну плату након опорезивања (нето плату) исплаћену у марту [опширније]