Разговори предсједнице Мишић и министра Шеранића о стању у здравству и доношењу кључних закона, 25.02.2019. године, 13.00 часова

Разговори предсједнице Мишић и министра Шеранића о стању у здравству и доношењу кључних закона, 25.02.2019. године 13.00 часова

Предсједница Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић са сарадницима, разговараће данас у Бањалуци са министром здравља и социјалне заштите Аленом Шеранићем о реализацији Меморандума о заједничким мјерама за период 2018.-2020. године, који су потписали Влада и Савез синдиката Српске као већинска репрезентативна организација радника.

Подсјећамо да су у поменутом Меморандуму предвиђене заједничке мјере и активности Савеза синдиката РС, Владе и ресорних министарстава на доношењу Закона о здравственој заштити Републике Српске и Закона о здравственом осигурању Републике Српске и других подзаконских прописа везаних за ову област.

С обзиром да Савез синдиката Републике Српске заступа интересе запослених у здравственом сектору, као и интересе уплатилаца за здравстевно осигурање, веома је важно отпочети разговоре о ова два кључна закона, те о мјерама које ће Влада Српске, односно ово ресорно Министарство предузети на рјешавању веома сложених проблема у сектору здравства.

Разговори ће се одржати данас 25. фебруара 2019. године у Административном центру Владе РС у Бањалуци, са почетком у 13,00 часова.

Трилатерални састанак Економско - социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Трилатерални састанак економско – социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Међународна сарадња
Данас ће се у Београду у згради Владе Републике Србије одржати трилатерални састанак представника економско-социјалних савјета Републике Србије, Републике Српске и Грчке у чијем раду ће учествовати предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић. На [опширније]