Разговори предсједнице Мишић и министра Шеранића о стању у здравству и доношењу кључних закона, 25.02.2019. године, 13.00 часова

Разговори предсједнице Мишић и министра Шеранића о стању у здравству и доношењу кључних закона, 25.02.2019. године 13.00 часова

Предсједница Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић са сарадницима, разговараће данас у Бањалуци са министром здравља и социјалне заштите Аленом Шеранићем о реализацији Меморандума о заједничким мјерама за период 2018.-2020. године, који су потписали Влада и Савез синдиката Српске као већинска репрезентативна организација радника.

Подсјећамо да су у поменутом Меморандуму предвиђене заједничке мјере и активности Савеза синдиката РС, Владе и ресорних министарстава на доношењу Закона о здравственој заштити Републике Српске и Закона о здравственом осигурању Републике Српске и других подзаконских прописа везаних за ову област.

С обзиром да Савез синдиката Републике Српске заступа интересе запослених у здравственом сектору, као и интересе уплатилаца за здравстевно осигурање, веома је важно отпочети разговоре о ова два кључна закона, те о мјерама које ће Влада Српске, односно ово ресорно Министарство предузети на рјешавању веома сложених проблема у сектору здравства.

Разговори ће се одржати данас 25. фебруара 2019. године у Административном центру Владе РС у Бањалуци, са почетком у 13,00 часова.

Синдикална потрошачка корпа за април 2019. године 1893,41 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у априлу 2019. године, коштала је 1893,41 КМ, коју је просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 896,00 КМ, покривала  са свега 47,32 одсто. [опширније]

Статистички подаци за април 2019. године

Просјечна плата након опорезивања (нето плата) у Републици Српској исплаћена у априлу 2019. године износи 896,00 КМ и већа је за 10,00 КМ у односу на просјечну плату након опорезивања (нето плату) исплаћену у марту [опширније]