Ранка Мишић учесник 8. Форума цивилног друштва Западног Балкана, који се одржава у Скопљу од 30.септембра-2.октобра

Европски економски и социјални комитет домаћин је 8. Форума цивилног друштва Западног Балкана, а који је организован ове године у сарадњи са Европском комисијом и Вијећем за регионалну сарадњу, а који се одржава у Скопљу – Сјеверна Македонија у периоду од 30.септембра-2.октобра. Форум ће бити фокусиран на три главне теме: како побољшати процес приступања-кредибилна перспектива ЕУ за Западни Балкан, допринос Организације цивилног друштва Зеленој агенди и одрживом развоју Западног Балкана као дио процеса приступања ЕУ и стање социјалног дијалога и омогућавање грађанског простора на Западном Балкану. Форум ће окупити учеснике из низа економских и социјалних савјета и сличних институција, представнике послодаваца, синдиката и других група економских и друштвених интереса и невладиних организација, како би разговарали о неким од главних питања која утичу на организовано цивилно друштво у региону Западног Балкана.

Форум се од 2006. године организује сваке двије године, а уједно пружа прилику за размјену мишљења о тренутном стању цивилног друштва у региону, његовим потребама и будућем развоју. Учесници Форума усвајају закључке упућене националним властима и европским институцијама.

Учесници Форума су премијер Сјеверне Македоније Зоран Заев, предсједница Европског економског и социјалног комитета Кристина Швенг, државни секретар Министарства вањских послова Републике Словеније Гашпар Довжан, члан Европског парламента Владимир Билчик, генерални секретар Регионалног савјета за сарадњу Мајлинда Брегу, те представници синдиката и послодаваца из Босне и Херцеговине, Србије, Црне Горе, Македоније, представници из главних међународних и европских кровних организација цивилног друштва и представници из ЕУ делегација из земаља Западног Балкана. На 8. Форуму цивилног друштва Западног Балкана испред Савеза синдиката Републике Српске учествује предсједница Ранка Мишић.

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!