Радничке спортске игре Синдиката ОНК регија Добој, Теслић, 27 и 28. август

Радничке спортске игре Синдиката ОНК регија Добој, Теслић, 28 и 29. август

Синдикат образовања, науке и културе Републике Српске регија Добој први пут организује Радничке спортске игре, које ће бити одржане 27. и 28. августа 2018. године у ЗТЦ “ Бања Врућица “ у Теслићу.

Темпо живота какав се данас води оставља нам све мање времена за дружење, те су представници синдиката образовања, науке и културе Добој дошли на идеју да лијепим поводом окупе чланове својих синдикалних организација. Спорт и физичка активност важни су за све, али често нису укључени у свакодневницу, те су у синдикату закључили да су спортске игре одлична прилика за забаву и дружење, али и размјену искустава, свакодневних проблема и недоумица на пословном плану. Дружење, али и надметање у разним спортским дисциплинама допринјеће јачању и учвршћивању пријатељских веза међу колегама, али са друге стране и јачању тимског духа.

Радничке спортске игре одржаће се пред сам почетак школске године, те ће самим тим кроз размјену искустава са другим колегама наставници и учитељи унаприједити свој васпитно – образовни рад.

“ Надамо се да ће ове игре прерасти у традиционално дружење које ће трајати дуги низ година, те да ће нам се и остале колеге, чланови синдиката, али и оно који ће то постати, придружити и тиме ојаћати нашу улогу у друштву. Заједно смо јачи и само тако можемо опстати “ , изјавила је Божица Глигорић, члан Републичког одбора Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске испред регије Добој.

Ова регија је друга по величини у Републици Српској, те броји 59 синдикалних организација и преко 3000 чланова. Препознатљива је по бројности чланства, али и по великом одзиву на сва дешавања која организује Савез синдиката Републике Српске, почевши од протестних окупљања, па и учешћа у штрајковима, али и на неким лијепим догађањима, као што је Просвјетно синдикално вече, које смо прошле године први пут организовали поводом Свјетског дана учитеља.

С тога, најављујемо да ће се Просвјетно синдикално вече ове године организовати 05.10.2018. године, а о свим детаљима чланови Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске биће обавјештени преко својих представника синдиката, електронским путем, те на друштвеним мрежама, изјавили су испред Организационог одбора.

Синдикална потрошачка корпа за април 2019. године 1893,41 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у априлу 2019. године, коштала је 1893,41 КМ, коју је просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 896,00 КМ, покривала  са свега 47,32 одсто. [опширније]

Статистички подаци за април 2019. године

Просјечна плата након опорезивања (нето плата) у Републици Српској исплаћена у априлу 2019. године износи 896,00 КМ и већа је за 10,00 КМ у односу на просјечну плату након опорезивања (нето плату) исплаћену у марту [опширније]