Радничке спортске игре Синдиката ОНК регија Добој, Теслић, 27 и 28. август

Радничке спортске игре Синдиката ОНК регија Добој, Теслић, 28 и 29. август

Синдикат образовања, науке и културе Републике Српске регија Добој први пут организује Радничке спортске игре, које ће бити одржане 27. и 28. августа 2018. године у ЗТЦ “ Бања Врућица “ у Теслићу.

Темпо живота какав се данас води оставља нам све мање времена за дружење, те су представници синдиката образовања, науке и културе Добој дошли на идеју да лијепим поводом окупе чланове својих синдикалних организација. Спорт и физичка активност важни су за све, али често нису укључени у свакодневницу, те су у синдикату закључили да су спортске игре одлична прилика за забаву и дружење, али и размјену искустава, свакодневних проблема и недоумица на пословном плану. Дружење, али и надметање у разним спортским дисциплинама допринјеће јачању и учвршћивању пријатељских веза међу колегама, али са друге стране и јачању тимског духа.

Радничке спортске игре одржаће се пред сам почетак школске године, те ће самим тим кроз размјену искустава са другим колегама наставници и учитељи унаприједити свој васпитно – образовни рад.

“ Надамо се да ће ове игре прерасти у традиционално дружење које ће трајати дуги низ година, те да ће нам се и остале колеге, чланови синдиката, али и оно који ће то постати, придружити и тиме ојаћати нашу улогу у друштву. Заједно смо јачи и само тако можемо опстати “ , изјавила је Божица Глигорић, члан Републичког одбора Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске испред регије Добој.

Ова регија је друга по величини у Републици Српској, те броји 59 синдикалних организација и преко 3000 чланова. Препознатљива је по бројности чланства, али и по великом одзиву на сва дешавања која организује Савез синдиката Републике Српске, почевши од протестних окупљања, па и учешћа у штрајковима, али и на неким лијепим догађањима, као што је Просвјетно синдикално вече, које смо прошле године први пут организовали поводом Свјетског дана учитеља.

С тога, најављујемо да ће се Просвјетно синдикално вече ове године организовати 05.10.2018. године, а о свим детаљима чланови Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске биће обавјештени преко својих представника синдиката, електронским путем, те на друштвеним мрежама, изјавили су испред Организационог одбора.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!