Радна посјета општинама Шипово и Језеро

Данас су у радној посјети Шипову и Језеру боравили потпредсједник ССРС Тане Пеулић и Извршни секретар РСЦ Бања Лука Горан Савановић.Са предсједницима синдикалних организација органа управе Шипова Горданом Качар и Језера Сашом Радићем вођени су разговори о тренутној ситуацији  и статусу запослених,редовности исплата плата и осталих примања запослених, расподјели чланских карата члановима синдиката, те о учешћу на Радничким спортским играма Синдиката локалне самоуправе ,управе и јавних служби Републике Српске које ће се одржати у Теслићу у другој половини августа 2018.године.

Тренутна изузетно тешка ситуација у фабрици гипса „Волари“ Шипово била је тема разговора са директором фабрике Небојшом Ћурком и члановима синдикалног одбора на челу са предсједником Милом Богдановићем.Констатовано је потпуна одсутност већинског власника у рјешавању проблема, неликвидност али и најава завршетка агоније или у правцу продаје фирме новим власницима или покретање стечајног поступка.Даља судбина  запослених рјешаваће се и на састанку власника, синдиката,запослених и представника општине Шипово, који су синдикалци данас затражили да организује директор.

Синдикалана потрошачка корпа за јун 2018. године 1879,73КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској,  у јуну 2018. године, коштала је 1879,73 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата  у износу од 849,00 КМ, покривала  са свега 45,17 одсто. Највише просјечне [опширније]

Статистички подаци за јун 2018. године

Просјечна нето плата у Републици Српској исплаћена у јуну 2018. године износи 849,00 КМ и већа је за 2,00 КМ у односу на просјечну нето плату исплаћену у мају 2018. године. Синдикална потрошачка корпа за [опширније]