Радна посјета општинама Шипово и Језеро

Данас су у радној посјети Шипову и Језеру боравили потпредсједник ССРС Тане Пеулић и Извршни секретар РСЦ Бања Лука Горан Савановић.Са предсједницима синдикалних организација органа управе Шипова Горданом Качар и Језера Сашом Радићем вођени су разговори о тренутној ситуацији  и статусу запослених,редовности исплата плата и осталих примања запослених, расподјели чланских карата члановима синдиката, те о учешћу на Радничким спортским играма Синдиката локалне самоуправе ,управе и јавних служби Републике Српске које ће се одржати у Теслићу у другој половини августа 2018.године.

Тренутна изузетно тешка ситуација у фабрици гипса „Волари“ Шипово била је тема разговора са директором фабрике Небојшом Ћурком и члановима синдикалног одбора на челу са предсједником Милом Богдановићем.Констатовано је потпуна одсутност већинског власника у рјешавању проблема, неликвидност али и најава завршетка агоније или у правцу продаје фирме новим власницима или покретање стечајног поступка.Даља судбина  запослених рјешаваће се и на састанку власника, синдиката,запослених и представника општине Шипово, који су синдикалци данас затражили да организује директор.

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана 16. и 17. април 2019.године, Тирана

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана, Тирана, 16. и 17. април 2019. године

Међународна сарадња
У Тирани, 16. и 17. арила 2019. године одржава се Седми форум цивилног друштва Западног Балкана који организује Европски економско-социјални савјет о теми „Стање цивилног друштва на Западном Балкану- стање социјалног дијалога.“ Овај Форума је [опширније]