Радна посјета општинама Шипово и Језеро

Данас су у радној посјети Шипову и Језеру боравили потпредсједник ССРС Тане Пеулић и Извршни секретар РСЦ Бања Лука Горан Савановић.Са предсједницима синдикалних организација органа управе Шипова Горданом Качар и Језера Сашом Радићем вођени су разговори о тренутној ситуацији  и статусу запослених,редовности исплата плата и осталих примања запослених, расподјели чланских карата члановима синдиката, те о учешћу на Радничким спортским играма Синдиката локалне самоуправе ,управе и јавних служби Републике Српске које ће се одржати у Теслићу у другој половини августа 2018.године.

Тренутна изузетно тешка ситуација у фабрици гипса „Волари“ Шипово била је тема разговора са директором фабрике Небојшом Ћурком и члановима синдикалног одбора на челу са предсједником Милом Богдановићем.Констатовано је потпуна одсутност већинског власника у рјешавању проблема, неликвидност али и најава завршетка агоније или у правцу продаје фирме новим власницима или покретање стечајног поступка.Даља судбина  запослених рјешаваће се и на састанку власника, синдиката,запослених и представника општине Шипово, који су синдикалци данас затражили да организује директор.

Савез синдиката Републике Српске упутио Влади РС захтјев за повећање најниже плате на 500 КМ

Из Савеза синдиката Републике Српске данас је Влади РС упућен званичан захтјев за повећање најниже плате у Републици Српској на 500 КМ. Иако је Савез синдиката Републике Српске као одговоран социјални партнер иницирао одржавање сједнице [опширније]

Синдикална потрошачка корпа за новембар 2018. године 1886,86 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској,  у новембру 2018. године, коштала је 1888,86 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу  у износу од 880,00 КМ, покривала  са свега 46,59 [опширније]