Радна посјета општинама Шипово и Језеро

Данас су у радној посјети Шипову и Језеру боравили потпредсједник ССРС Тане Пеулић и Извршни секретар РСЦ Бања Лука Горан Савановић.Са предсједницима синдикалних организација органа управе Шипова Горданом Качар и Језера Сашом Радићем вођени су разговори о тренутној ситуацији  и статусу запослених,редовности исплата плата и осталих примања запослених, расподјели чланских карата члановима синдиката, те о учешћу на Радничким спортским играма Синдиката локалне самоуправе ,управе и јавних служби Републике Српске које ће се одржати у Теслићу у другој половини августа 2018.године.

Тренутна изузетно тешка ситуација у фабрици гипса „Волари“ Шипово била је тема разговора са директором фабрике Небојшом Ћурком и члановима синдикалног одбора на челу са предсједником Милом Богдановићем.Констатовано је потпуна одсутност већинског власника у рјешавању проблема, неликвидност али и најава завршетка агоније или у правцу продаје фирме новим власницима или покретање стечајног поступка.Даља судбина  запослених рјешаваће се и на састанку власника, синдиката,запослених и представника општине Шипово, који су синдикалци данас затражили да организује директор.

Распоред јавних расправа о Закону о посредовању у запошљавању и правима за вријеме незапослености и Закона о здравственом осигурању

У периоду од 16. до 23. јула 2019. године биће одржане заједничке јавне расправе о Нацрту Закона о измјенама и допунама Закона о посредовању у запошљавању и Нацрту Закона о измјенама и допунама Закона о [опширније]
Наставак преговора о Општем колективном уговору, Административни центар Владе РС, 09.07.2019. године, 15.00 часова

Најаве догађаја