Радна посјета општинама Шипово и Језеро

Данас су у радној посјети Шипову и Језеру боравили потпредсједник ССРС Тане Пеулић и Извршни секретар РСЦ Бања Лука Горан Савановић.Са предсједницима синдикалних организација органа управе Шипова Горданом Качар и Језера Сашом Радићем вођени су разговори о тренутној ситуацији  и статусу запослених,редовности исплата плата и осталих примања запослених, расподјели чланских карата члановима синдиката, те о учешћу на Радничким спортским играма Синдиката локалне самоуправе ,управе и јавних служби Републике Српске које ће се одржати у Теслићу у другој половини августа 2018.године.

Тренутна изузетно тешка ситуација у фабрици гипса „Волари“ Шипово била је тема разговора са директором фабрике Небојшом Ћурком и члановима синдикалног одбора на челу са предсједником Милом Богдановићем.Констатовано је потпуна одсутност већинског власника у рјешавању проблема, неликвидност али и најава завршетка агоније или у правцу продаје фирме новим власницима или покретање стечајног поступка.Даља судбина  запослених рјешаваће се и на састанку власника, синдиката,запослених и представника општине Шипово, који су синдикалци данас затражили да организује директор.

Извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука у посјети предузећу Водовод Србац

Активности у синдикалним организацијама
Данас је на позив предсједника синдикалне организације Водовод Србац Милована Добрњца колектив посјетио извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука Горан Савановић. Тема разговора био је текст новог предлога Правилника о дисциплинској и материјалној одговорности који [опширније]
Информација у вези са Одлуком Уставног суда Републике Српске