Радионица радне групе ИТ, медији и комуникације Регионалног синдикалног савјета “ Солидарност „, Подгорица, 23. и 24. новембар 2018. године

Радионица радне групе ИТ, медији и комуникације Регионалног синдикалног савјета " Солидарност ", Подгорица, 23. и 24. новембар 2018. године

У Подгорици се 23. и 24 новембра одржава Радионица радне групе ИТ, медији и комуникације за чланице Регионалног синдикалног савјета “ Солидарност „.

Првог радног дана одржана је заједнчка сесија са учесницима Регионалне конференције Регионалне платформе Западног Балкана за заступање слободе медија и безбједност новинара. На пленарној сесији говорили су Лејла Дервишагић, представница Савјета Европе која је говорила о Платформи за заштиту професионалних права новинара, затим Маријана Цамовић, предсједник Синдиката медија Црне Горе и Далибор Томовић, обоје чланови Комисије за истраживање напада на новинаре у Црној Гори, коју је формирала Влада Црне Горе, те Насер Селмани из Удружења новинара Македоније. Модератор сесије је био Mogens Blicher Bjerregard, предсједник Европске федерације новинара.

Маријана Цамовић је представила и студију “ Индикатори нивоа медијских слобода и безбједности новинара “ којом је обухваћен период од 01.09.2017. до 31.08.2018. године. У студији су обрађени подаци за Црну Гору, Македонију, БиХ, Србију и Косово.

У наставку рада биће одржан Округли сто на тему “ Перцепција синдиката у медијима и позиција медија у синдикатима “

Савез синдиката Републике Српске представљао је Милан Јовановић, сарадник у служби за информисање ССРС.

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана 16. и 17. април 2019.године, Тирана

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана, Тирана, 16. и 17. април 2019. године

Међународна сарадња
У Тирани, 16. и 17. арила 2019. године одржава се Седми форум цивилног друштва Западног Балкана који организује Европски економско-социјални савјет о теми „Стање цивилног друштва на Западном Балкану- стање социјалног дијалога.“ Овај Форума је [опширније]