Радионица радне групе ИТ, медији и комуникације Регионалног синдикалног савјета “ Солидарност „, Подгорица, 23. и 24. новембар 2018. године

Радионица радне групе ИТ, медији и комуникације Регионалног синдикалног савјета " Солидарност ", Подгорица, 23. и 24. новембар 2018. године

У Подгорици се 23. и 24 новембра одржава Радионица радне групе ИТ, медији и комуникације за чланице Регионалног синдикалног савјета “ Солидарност „.

Првог радног дана одржана је заједнчка сесија са учесницима Регионалне конференције Регионалне платформе Западног Балкана за заступање слободе медија и безбједност новинара. На пленарној сесији говорили су Лејла Дервишагић, представница Савјета Европе која је говорила о Платформи за заштиту професионалних права новинара, затим Маријана Цамовић, предсједник Синдиката медија Црне Горе и Далибор Томовић, обоје чланови Комисије за истраживање напада на новинаре у Црној Гори, коју је формирала Влада Црне Горе, те Насер Селмани из Удружења новинара Македоније. Модератор сесије је био Mogens Blicher Bjerregard, предсједник Европске федерације новинара.

Маријана Цамовић је представила и студију “ Индикатори нивоа медијских слобода и безбједности новинара “ којом је обухваћен период од 01.09.2017. до 31.08.2018. године. У студији су обрађени подаци за Црну Гору, Македонију, БиХ, Србију и Косово.

У наставку рада биће одржан Округли сто на тему “ Перцепција синдиката у медијима и позиција медија у синдикатима “

Савез синдиката Републике Српске представљао је Милан Јовановић, сарадник у служби за информисање ССРС.

Распоред јавних расправа о Закону о посредовању у запошљавању и правима за вријеме незапослености и Закона о здравственом осигурању

У периоду од 16. до 23. јула 2019. године биће одржане заједничке јавне расправе о Нацрту Закона о измјенама и допунама Закона о посредовању у запошљавању и Нацрту Закона о измјенама и допунама Закона о [опширније]
Наставак преговора о Општем колективном уговору, Административни центар Владе РС, 09.07.2019. године, 15.00 часова

Најаве догађаја