“ Радићемо са нашим социјалним партнерима и на повећању плата “ , предсједница РС Жељка Цвијановић, 18.03.2019. године

" Радићемо са нашим социјалним партнерима и на повећању плата " , предсједница РС Жељка Цвијановић, 18.03.2019. године

У Бањалуци је одржан састанак предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, руководством Владе Српске и предсједницима парламентарних странака које чине већину у Народној скупштини.

Предсједница Српске је рекла да су овакви састанци битни и да се наставља заједнички рад на важним пројектима.

“ Ствараћемо претпоставке за бољу привреду. Задовољни смо растом БДП-а од 3,5 одсто, а наше опредјељење остаје раст на 4,5 или пет одсто. Радићемо са нашим партнерима и на повећању плата. “ ,рекла је она.

Важно је да се окупимо и задовољна сам заједничким радом. Идемо у сусрет 100 дана Владе. До сада су, у складу са ранијим договором, повећане плате за просвјету од осам одсто, а за раднике Министарства унутрашњих послова за 10 одсто. Имали смо и усклађивање пензија за нешто више од два одсто што, уз раније повећање за 20 одсто, показује опредијељеност за побољшање стандарда најстарије популације – рекла је она. Цвијановићева је рекла да Република Српска иде крупним корацима напријед и да је фокус власти на јачању привреде и повећању броја запослених.

Регионални форум о платама, Београд, 16-17.јули 2019. године

Регионални форум о платама, Београд, 16-17. јули 2019. године

Међународна сарадња
У складу са закључцима са сједнице Извршног одбора Пан-европског регионалног савјета (PERC), плате су неприхватљиво ниске у југоисточној Европи, што доводи у питање раднички дигнитет и живот. Како би се подржали синдикати у борби за [опширније]