Проширена сједница синдикалног одбора Превент д.о.о. Сребреница

Данас је у просторијама предузећа Превент д.о.о. Сребреница одржан проширени састанак синдикалног одбора синдикалне организације Превент д.о.о. Сребреница. Састанку су поред чланова синдикалног одбора присуствовали и предјседник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Тане Пеулић и повјереник за синдикалну канцеларију Сребеница Милан Јовановић.

На састанку је разговарано о актуелној ситуацији у предузећу, и донесен је заједнички закључак да се директору предузећа упути позив за отпочињање преговора о Појединачном колективном уговору за запослене у Превент д.о.о. Сребреница. Предсједник Пеулић је упознао чланове синдикалног одбора са активностима које се проводе на нивоу гранског синдиката и Савеза синдиката Републике Српске у циљу побољшања материјалног статуса свих радника у Републици Српској.

Након овог састанка одржан је и састанак са директором предузећа Хајрудином Омерчићем. Предсједник Пеулић је упознао директора са закључком синдикалног одбора те је договорено да преговори око Појединачног колективног уговора отпочну у року од 15 дана, а да ће тачан термин бити усаглашен са предсједником синдикалне организације.

Директор је присутне упознао са тренутном ситуацијом у предузећу, те је заједнички закључено да сви запослени требају дати свој допринос како би ово углавном извозно орјентисано предузеће сачувало своју позицију на тржишту, а посебно у смислу квалитета производа и поштовања преузетих рокова за испоруку производа.

Синдикална потрошачка корпа за април 2019. године 1893,41 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у априлу 2019. године, коштала је 1893,41 КМ, коју је просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 896,00 КМ, покривала  са свега 47,32 одсто. [опширније]

Статистички подаци за април 2019. године

Просјечна плата након опорезивања (нето плата) у Републици Српској исплаћена у априлу 2019. године износи 896,00 КМ и већа је за 10,00 КМ у односу на просјечну плату након опорезивања (нето плату) исплаћену у марту [опширније]