Проширена сједница Синдикалне организације Фонда за ПИО Филијала Добој, 05.12.2018. године

05.12.2018. године у просторијама Фонда за ПИО Републике Српске Филијала Добој одржана је Прва проширена сједница Синдикалне организације Филијала Добој која дјелује и ради у саставу Савеза синдиката Републике Српске и Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске.

Поред предсједника синдикалне организације Филијала Добој Милорада Нарића и чланова синдикалне организације састанку су присуствовали предсједник Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић, предсједник Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске Бранко Зеленовић и генерални секретар ССРС Горан Станковић.

Састанак је одржан у радној атмосфери гдје су радници у непосредном контакту са највишим представницима Савеза синдиката Републике Српске расправљали о актуелним питањима и проблематици која се тиче права радника у Фонду за ПИО Републике Српске.

На састанку су конкретизована питања и дефинисана проблематика која ће бити презентована и послодавцу.

Такође, цјелокупно чланство на челу са предсједником Милорадом Нарићем дало је недвосмислену подршку Савезу синдиката Републике Српске и његовим представницима у даљем раду.

На сједници је изабран синдикални и надзорни одбор, а расправљало се и оактуелној проблематици која се тиче радног времена, висине новчаних примања радника Фонда, правима радника, заштити на раду, броја запослених радника, те односа послодавца и радника у Фонду.

Састанак је завршен на задовољство свих учесника са конкретним правцима дјеловања и циљевима у наредном периоду.

Горан Станковић Генерални секретар ССРС за портал “ Српскаинфо “ , 12.02.2019. године

Горан Станковић, Генерални секретар Савеза синдиката Републике Српске у изјави за портал “ СРПСКАИНФО “ истакао је да су измјене Закона о раду договорене и Меморандумом који су још 2017. године потписали представници Владе РС [опширније]
Предсједник СТУД РС Горан Савановић у Градишци

Грански синдикати