Промјене предсједника синдикалних оранизација у области трговине, угоститељства и туризма, захвалност старим и подршка за успјешан рад новим предсједницима

У  области трговине, угоститељства и туризма је велика флуктуација радне снаге односно чланства, па се то одражава и на састав синдикалних одбора и челних људи у синдикалним организацијама.
Због одласка и пензију колеге Ненада Поповића у синдикалној организацији „Тржница“ изабран је за новог предсједника Драженко Глогињић а у хотелу Вишеград ДОО „Андрћев конак умјесто Милоје Савића који се преселио у Србију за новог предсједника синдиката изабран је Александар Живковић. Обе промјене предсједника предате су у Министарство рада и борачко инвалидске заштите Републике Српске за упис промјене овлаштеног лица.
Горан Савановић ,предсједник СТУД РС   се захваљује на сарадњи  досадашњим предсједницима,  а новим предсједницима Републички одбор СТУД РС жели успјешан рад.

Савез синдиката Републике Српске упутио Влади РС захтјев за повећање најниже плате на 500 КМ

Из Савеза синдиката Републике Српске данас је Влади РС упућен званичан захтјев за повећање најниже плате у Републици Српској на 500 КМ. Иако је Савез синдиката Републике Српске као одговоран социјални партнер иницирао одржавање сједнице [опширније]

Синдикална потрошачка корпа за новембар 2018. године 1886,86 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској,  у новембру 2018. године, коштала је 1888,86 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу  у износу од 880,00 КМ, покривала  са свега 46,59 [опширније]