Продужен Посебни колективни уговор за раднике запослене у здравству и потписан Посебни колективни уговор за запослене у области социјалне заштите

Руководство Синдиката здравства и социјалне заштите Републике Српске, на челу са предсједником овог Синдиката, Николом Црнчевићем је у петак, 02. јула 2021. године, одржало састанак са ресорним министром Аленом Шеранићем. Састанак је одржан у згради Владе Републике Српске и ово је први у низу састанака министра здравља и социјалне заштите са новим предсједником Синдиката здравства и социјалне заштите РС. На састанку је продужен Посебни колективни уговор за раднике запослене у здравству до 2.јануара 2022.годинеа, а договорено је да преговори око измјена и допуна постојећег Посебног колективног уговора за запослене у здравству почну 01. октобра 2021.године. Синдикат здравства и социјалне заштите РС доставио је већ Министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске своје захтјеве. Планирано је да преговори о новом колективном уговору буду завршени најкасније до 31.12.2021.године. Примјена новог колективног уговора би почела са почетком 2022.године. На састанку са министром здравља, представници Синдиката здравства и социјалне заштите Републике Српске ставили су потпис и на Посебни колективни уговор за запослене у области социјалне заштите на период од три године.

На састанку је разговарано о даљем раду новог руководства Синдиката здравства и  социјалне заштите Републике Српске, плановима за наредни период али и провођењу Одлуке Владе Републике Српске о повећању плата радницима запосленим у здравству Републике Српске, након што је Народна скупштина Републике Српске усвојила 25. маја ове године сет закона којима се, између осталог, радницима у здравству  повећавају плате за 6%..

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!