Преговори у “ УНИС “ Фабрика цијеви Дервента

Преговори у " УНИС " Фабрика цијеви Дервента

Дана 09.08.2018. године, одржани су преговори између штрајкачког одбора и менаџмента предузећа “ УНИС “ Дервента. Преговорима су присуствовали испред руководства предузећа Зоран Сикимић и Милорад Ђорђевић , чланови Управног одбора. Штрајкачки одбор су представљали Бранко Ранковић, предсједник, те чланови Радосава Миланковић и Борко Аничић. Преговорима је присуствовао и Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударсва Републике Српске.

Тема састанка су били нереализовани захтјеви радника. Након дуже расправе постигнут је договор који ће обезбједити реализацију захтјева радника у складу са потписаним Протоколом од 17.07.2018. године, а да сви радници извршавају радне обавезе у складу са својим радним мјестом. Очекује се да ће радници у понедјељак, 13.08.2018, године прихватити приједлог и донијети одговарајућу одлуку.

Савез синдиката Републике Српске упутио Влади РС захтјев за повећање најниже плате на 500 КМ

Из Савеза синдиката Републике Српске данас је Влади РС упућен званичан захтјев за повећање најниже плате у Републици Српској на 500 КМ. Иако је Савез синдиката Републике Српске као одговоран социјални партнер иницирао одржавање сједнице [опширније]

Синдикална потрошачка корпа за новембар 2018. године 1886,86 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској,  у новембру 2018. године, коштала је 1888,86 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу  у износу од 880,00 КМ, покривала  са свега 46,59 [опширније]