Преговори у “ УНИС “ Фабрика цијеви Дервента

Преговори у " УНИС " Фабрика цијеви Дервента

Дана 09.08.2018. године, одржани су преговори између штрајкачког одбора и менаџмента предузећа “ УНИС “ Дервента. Преговорима су присуствовали испред руководства предузећа Зоран Сикимић и Милорад Ђорђевић , чланови Управног одбора. Штрајкачки одбор су представљали Бранко Ранковић, предсједник, те чланови Радосава Миланковић и Борко Аничић. Преговорима је присуствовао и Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударсва Републике Српске.

Тема састанка су били нереализовани захтјеви радника. Након дуже расправе постигнут је договор који ће обезбједити реализацију захтјева радника у складу са потписаним Протоколом од 17.07.2018. године, а да сви радници извршавају радне обавезе у складу са својим радним мјестом. Очекује се да ће радници у понедјељак, 13.08.2018, године прихватити приједлог и донијети одговарајућу одлуку.

Синдикалана потрошачка корпа за јун 2018. године 1879,73КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској,  у јуну 2018. године, коштала је 1879,73 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата  у износу од 849,00 КМ, покривала  са свега 45,17 одсто. Највише просјечне [опширније]

Статистички подаци за јун 2018. године

Просјечна нето плата у Републици Српској исплаћена у јуну 2018. године износи 849,00 КМ и већа је за 2,00 КМ у односу на просјечну нето плату исплаћену у мају 2018. године. Синдикална потрошачка корпа за [опширније]