Преговори у “ УНИС “ Фабрика цијеви Дервента

Преговори у " УНИС " Фабрика цијеви Дервента

Дана 09.08.2018. године, одржани су преговори између штрајкачког одбора и менаџмента предузећа “ УНИС “ Дервента. Преговорима су присуствовали испред руководства предузећа Зоран Сикимић и Милорад Ђорђевић , чланови Управног одбора. Штрајкачки одбор су представљали Бранко Ранковић, предсједник, те чланови Радосава Миланковић и Борко Аничић. Преговорима је присуствовао и Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударсва Републике Српске.

Тема састанка су били нереализовани захтјеви радника. Након дуже расправе постигнут је договор који ће обезбједити реализацију захтјева радника у складу са потписаним Протоколом од 17.07.2018. године, а да сви радници извршавају радне обавезе у складу са својим радним мјестом. Очекује се да ће радници у понедјељак, 13.08.2018, године прихватити приједлог и донијети одговарајућу одлуку.

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана 16. и 17. април 2019.године, Тирана

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана, Тирана, 16. и 17. април 2019. године

Међународна сарадња
У Тирани, 16. и 17. арила 2019. године одржава се Седми форум цивилног друштва Западног Балкана који организује Европски економско-социјални савјет о теми „Стање цивилног друштва на Западном Балкану- стање социјалног дијалога.“ Овај Форума је [опширније]