Преговори у “ УНИС “ Фабрика цијеви Дервента

Преговори у " УНИС " Фабрика цијеви Дервента

Дана 09.08.2018. године, одржани су преговори између штрајкачког одбора и менаџмента предузећа “ УНИС “ Дервента. Преговорима су присуствовали испред руководства предузећа Зоран Сикимић и Милорад Ђорђевић , чланови Управног одбора. Штрајкачки одбор су представљали Бранко Ранковић, предсједник, те чланови Радосава Миланковић и Борко Аничић. Преговорима је присуствовао и Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударсва Републике Српске.

Тема састанка су били нереализовани захтјеви радника. Након дуже расправе постигнут је договор који ће обезбједити реализацију захтјева радника у складу са потписаним Протоколом од 17.07.2018. године, а да сви радници извршавају радне обавезе у складу са својим радним мјестом. Очекује се да ће радници у понедјељак, 13.08.2018, године прихватити приједлог и донијети одговарајућу одлуку.

Извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука у посјети предузећу Водовод Србац

Активности у синдикалним организацијама
Данас је на позив предсједника синдикалне организације Водовод Србац Милована Добрњца колектив посјетио извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука Горан Савановић. Тема разговора био је текст новог предлога Правилника о дисциплинској и материјалној одговорности који [опширније]
Информација у вези са Одлуком Уставног суда Републике Српске