Преговори у “ УНИС “ Фабрика цијеви Дервента

Преговори у " УНИС " Фабрика цијеви Дервента

Дана 09.08.2018. године, одржани су преговори између штрајкачког одбора и менаџмента предузећа “ УНИС “ Дервента. Преговорима су присуствовали испред руководства предузећа Зоран Сикимић и Милорад Ђорђевић , чланови Управног одбора. Штрајкачки одбор су представљали Бранко Ранковић, предсједник, те чланови Радосава Миланковић и Борко Аничић. Преговорима је присуствовао и Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударсва Републике Српске.

Тема састанка су били нереализовани захтјеви радника. Након дуже расправе постигнут је договор који ће обезбједити реализацију захтјева радника у складу са потписаним Протоколом од 17.07.2018. године, а да сви радници извршавају радне обавезе у складу са својим радним мјестом. Очекује се да ће радници у понедјељак, 13.08.2018, године прихватити приједлог и донијети одговарајућу одлуку.

Распоред јавних расправа о Закону о посредовању у запошљавању и правима за вријеме незапослености и Закона о здравственом осигурању

У периоду од 16. до 23. јула 2019. године биће одржане заједничке јавне расправе о Нацрту Закона о измјенама и допунама Закона о посредовању у запошљавању и Нацрту Закона о измјенама и допунама Закона о [опширније]
Наставак преговора о Општем колективном уговору, Административни центар Владе РС, 09.07.2019. године, 15.00 часова

Најаве догађаја