Преговори штрајкачког одбора и руководства “ УНИС “ Дервента

Преговори штрајкачког одбора и руководства " УНИС " Дервента

Дана 02.12.2018. године одржани су преговори између штрајкачког одбора и послодавца предузећа „ УНИС „ Дервента. Преговорима су присуствовали Горан Томић, већински власник капитала, Душан Живковић генерални директор, Небојша Јањић и Милорад Ђорђевић извршни директори, те Бранко Рауковић, предсједник Штрајкачког одбора, Радосава Миланковић, предсједник синдикалне организације, Борко Аничић, Маид Мердановић и Жељко Лазаревић, чланови штрајкачког одбора. Преговорима је присуствовао и Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства РепубликеСрпске.

Тема преговора били су захтјеви радника у штрајку

Тема преговора били су захтјеви радника у штрајку. Након дуже расправе закључено је да су сви захтјеви радника оправдани и исти су у цјелини прихваћени, о чему је потписан и Протокол са утврђеним роковима извршења.

Предсједник Пеулић је изразио изузетно задовољство постигнутим договором и уз инсистирање да се утврђени рокови испоштују.

Протокол 02.12.2018. године ( пдф. )

Синдикална потрошачка корпа за април 2019. године 1893,41 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у априлу 2019. године, коштала је 1893,41 КМ, коју је просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 896,00 КМ, покривала  са свега 47,32 одсто. [опширније]

Статистички подаци за април 2019. године