Преговори штрајкачког одбора и руководства “ УНИС “ Дервента

Преговори штрајкачког одбора и руководства " УНИС " Дервента

Дана 02.12.2018. године одржани су преговори између штрајкачког одбора и послодавца предузећа „ УНИС „ Дервента. Преговорима су присуствовали Горан Томић, већински власник капитала, Душан Живковић генерални директор, Небојша Јањић и Милорад Ђорђевић извршни директори, те Бранко Рауковић, предсједник Штрајкачког одбора, Радосава Миланковић, предсједник синдикалне организације, Борко Аничић, Маид Мердановић и Жељко Лазаревић, чланови штрајкачког одбора. Преговорима је присуствовао и Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства РепубликеСрпске.

Тема преговора били су захтјеви радника у штрајку

Тема преговора били су захтјеви радника у штрајку. Након дуже расправе закључено је да су сви захтјеви радника оправдани и исти су у цјелини прихваћени, о чему је потписан и Протокол са утврђеним роковима извршења.

Предсједник Пеулић је изразио изузетно задовољство постигнутим договором и уз инсистирање да се утврђени рокови испоштују.

Протокол 02.12.2018. године ( пдф. )

Будућност социјалног дијалога у промјењивом свијету рада региона западног Балкана, Београд 10 - 12. децембар

“ Будућност социјалног дијалога у промјењивом свијету рада региона западног Балкана “ , Београд 10 – 12. децембар

Међународна сарадња