Преговори синдиката и пословодства “ Метал “ Градишка

Преговори синдиката и пословодства " Метал " Градишка

Дана 19.12.2018. године одржани су преговори у предузећу “ Метал “ Градишка између руководства предузећа и Синдикалног одбора. Преговорима су испред послодавца присуствовали Микеле Ђиђоја, потпредсједник Управног одбора већинског власника, Марко Гончин, генерални директор и Мира Лондић, руководилац правне службе. Синдикат су представљали Огњен Ристић, предсједник синдикалне организације, Слободан Добријевић, Мирко Гончин и Жељко Вујат, чланови синдикалног одбора, а преговорима је присуствовао и Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске.

Теме преговора су биле стање и перспектива у предузећу, те отварање преговора о цијени рада за наредну годину.

Потпредсједник Управног одбора упознао је присутне о стању у предузећу и будућим плановима, као и о могућностима за повећање цијене рада за наредну годину.

Након дужег разговора прихваћена је информација о стању у предузећу, те је договорено да се о новој цијени рада преговори наставе у марту мјесецу.

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана 16. и 17. април 2019.године, Тирана

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана, Тирана, 16. и 17. април 2019. године

Међународна сарадња
У Тирани, 16. и 17. арила 2019. године одржава се Седми форум цивилног друштва Западног Балкана који организује Европски економско-социјални савјет о теми „Стање цивилног друштва на Западном Балкану- стање социјалног дијалога.“ Овај Форума је [опширније]