Преговори синдиката и пословодства “ Метал “ Градишка

Преговори синдиката и пословодства " Метал " Градишка

Дана 19.12.2018. године одржани су преговори у предузећу “ Метал “ Градишка између руководства предузећа и Синдикалног одбора. Преговорима су испред послодавца присуствовали Микеле Ђиђоја, потпредсједник Управног одбора већинског власника, Марко Гончин, генерални директор и Мира Лондић, руководилац правне службе. Синдикат су представљали Огњен Ристић, предсједник синдикалне организације, Слободан Добријевић, Мирко Гончин и Жељко Вујат, чланови синдикалног одбора, а преговорима је присуствовао и Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске.

Теме преговора су биле стање и перспектива у предузећу, те отварање преговора о цијени рада за наредну годину.

Потпредсједник Управног одбора упознао је присутне о стању у предузећу и будућим плановима, као и о могућностима за повећање цијене рада за наредну годину.

Након дужег разговора прихваћена је информација о стању у предузећу, те је договорено да се о новој цијени рада преговори наставе у марту мјесецу.

Савез синдиката Републике Српске упутио Влади РС захтјев за повећање најниже плате на 500 КМ

Из Савеза синдиката Републике Српске данас је Влади РС упућен званичан захтјев за повећање најниже плате у Републици Српској на 500 КМ. Иако је Савез синдиката Републике Српске као одговоран социјални партнер иницирао одржавање сједнице [опширније]

Синдикална потрошачка корпа за новембар 2018. године 1886,86 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској,  у новембру 2018. године, коштала је 1888,86 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу  у износу од 880,00 КМ, покривала  са свега 46,59 [опширније]