Преговори о новој цијени рада за 2019. годину у “ Алумини “ Зворник

Преговори о новој цијени рада за 2019. годину у " Алумини " Зворник

Дана 25.12.2018. године одржани су преговори у предузећу „ Алумина „ Зворник. Преговорима су испред послодавца присуствовали Милорад Мотика, предсједник Управног одбора и Миле Матић, извршни директор у предузећу „ Алумина „ . Синдикат су представљали др Раденко Смиљанић, предсједник синдикалног одбора те Славиша Обрадовић, Живка Павловић, Далибор Кандић, Сузана Драгичевић, Синиша Новичић, Мира Лазић и Игор Пејић, чланови синдикалног одбора, као и Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске.

Тема разговора је била стање и перспективе у предузећу, те отварање преговора о новој цијени рада за следећу годину.

Предсједник Управног одбора је упознао присутне о стању и будућности предузећа, као и о могућностима повећања цијене рада за наредну годину. Након дужег разговора прихваћена је информација о стању у предузећу и договорено је да се о новој цијени рада разговара 31.12.2018. године, а да синдикални одбор у што краћем року достави свој приједлог,  те да се одлука о новој цијени рада донесе на сатанку заказаном за 31.12.2018. године.

Савез синдиката Републике Српске упутио Влади РС захтјев за повећање најниже плате на 500 КМ

Из Савеза синдиката Републике Српске данас је Влади РС упућен званичан захтјев за повећање најниже плате у Републици Српској на 500 КМ. Иако је Савез синдиката Републике Српске као одговоран социјални партнер иницирао одржавање сједнице [опширније]

Синдикална потрошачка корпа за новембар 2018. године 1886,86 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској,  у новембру 2018. године, коштала је 1888,86 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу  у износу од 880,00 КМ, покривала  са свега 46,59 [опширније]