Преговори о новој цијени рада за 2019. годину у “ Алумини “ Зворник

Преговори о новој цијени рада за 2019. годину у " Алумини " Зворник

Дана 25.12.2018. године одржани су преговори у предузећу „ Алумина „ Зворник. Преговорима су испред послодавца присуствовали Милорад Мотика, предсједник Управног одбора и Миле Матић, извршни директор у предузећу „ Алумина „ . Синдикат су представљали др Раденко Смиљанић, предсједник синдикалног одбора те Славиша Обрадовић, Живка Павловић, Далибор Кандић, Сузана Драгичевић, Синиша Новичић, Мира Лазић и Игор Пејић, чланови синдикалног одбора, као и Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске.

Тема разговора је била стање и перспективе у предузећу, те отварање преговора о новој цијени рада за следећу годину.

Предсједник Управног одбора је упознао присутне о стању и будућности предузећа, као и о могућностима повећања цијене рада за наредну годину. Након дужег разговора прихваћена је информација о стању у предузећу и договорено је да се о новој цијени рада разговара 31.12.2018. године, а да синдикални одбор у што краћем року достави свој приједлог,  те да се одлука о новој цијени рада донесе на сатанку заказаном за 31.12.2018. године.

Фондације Фридрих Еберт

Опроштајна посјета директора Фондације Фридрих Еберт Мариуса Милера Хенига Савезу синдиката Републике Српске

Међународна сарадња
Данас је у Кабинету предсједнице Савеза синдиката Републике Српске уприличен опроштајни састанак са резидентним директором Фондације Фридрих Еберт, господином Мариусом Милером Хенигом са којим су представници Савеза синдиката Републике Српске имали изузетну сарадњу. На састанку [опширније]