Преговори о новој цијени рада за 2019. годину у “ Алумини “ Зворник

Преговори о новој цијени рада за 2019. годину у " Алумини " Зворник

Дана 25.12.2018. године одржани су преговори у предузећу „ Алумина „ Зворник. Преговорима су испред послодавца присуствовали Милорад Мотика, предсједник Управног одбора и Миле Матић, извршни директор у предузећу „ Алумина „ . Синдикат су представљали др Раденко Смиљанић, предсједник синдикалног одбора те Славиша Обрадовић, Живка Павловић, Далибор Кандић, Сузана Драгичевић, Синиша Новичић, Мира Лазић и Игор Пејић, чланови синдикалног одбора, као и Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске.

Тема разговора је била стање и перспективе у предузећу, те отварање преговора о новој цијени рада за следећу годину.

Предсједник Управног одбора је упознао присутне о стању и будућности предузећа, као и о могућностима повећања цијене рада за наредну годину. Након дужег разговора прихваћена је информација о стању у предузећу и договорено је да се о новој цијени рада разговара 31.12.2018. године, а да синдикални одбор у што краћем року достави свој приједлог,  те да се одлука о новој цијени рада донесе на сатанку заказаном за 31.12.2018. године.

Синдикална потрошачка корпа за април 2019. године 1893,41 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у априлу 2019. године, коштала је 1893,41 КМ, коју је просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 896,00 КМ, покривала  са свега 47,32 одсто. [опширније]

Статистички подаци за април 2019. године

Просјечна плата након опорезивања (нето плата) у Републици Српској исплаћена у априлу 2019. године износи 896,00 КМ и већа је за 10,00 КМ у односу на просјечну плату након опорезивања (нето плату) исплаћену у марту [опширније]