Представници СТУД РС о већим платама и Колективном уговору за запослене у Конзуму и Меркатору

У Сарајеву је 21.2.2022.године одржан састанак руководства компанија Меркатор и Конзум, са представницима синдиката трговине, који дјелују  у БиХ. Састанку је, у име Синдиката трговине, туризма, угоститељства и услужних дјелатности Републике Српске, присуствовао предсједник Горан Савановић и члан Републичког одбора овог синдиката Ђуро Амиџић, а у име синдиката Конзума, предсједник Синдикалне организације Александар Трифуновић и његов замјеник.  С обзиром да се обе компаније налазе у фази интеграције, поменута Синдикална организација дјелује јединствено и окупља раднике обе фирме, и Конзума и Меркатора. На састанку је разговарано о примјени најниже плате у 2022. години, Измјенама и допунама Закона о раду Републике Српске,  промјени у пореској политици, односно смањењу стопе доприноса на плате и друга примања запослених, као и топлом оброку.

Учесници састанка поручују да би резултат досадашњих разговора требао бити потписивање Колективног уговора на нивоу компанија.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!