Предсједник Тане Пеулић на синдикалном састанку у градишком “ Металу “ ( Аудио )

Предсједник Тане Пеулић на синдикалном састанку у градишком " Металу "

Синдикални одбор ‘Метала’из Градишке затражиће хитан састанак са већинским  власницима капитала овога предузећа, како би се затражили одговори на неколико питања. На проширеном састанку синдикалног одбора у чијем раду су учествовали и предсједник Синдиката металске индустрије и рударства РС Тане Пеулић и синдикални повјереник Бошко Гргић, разматрана је актуелна ситуација у овом предузећу,као и информације везано за посљедње промјене у власничкој структури.

“ Тражимо састанак са власницима и директором  предузећа како бисмо им саопштили своје ставове. Потписали смо ПКУ, тражимо његову досљедну примјену, а започећемо и преговоре око повећања цијене рада. Ту су и друга питања везана за статус радника. Одмах након састанка са власницима затражићемо сједницу Синдикалне организације ‘Метала’. Жеља нам је да свим радницима – члановима синдикалне организације директно  саопштимо шта смо урадили , шта смо договорили и шта нам је чинити. “ , рекао је Пеулић.

О закључцима са данашње сједнице и наредним корацима  синдиката  радници ‘Метала’ су благовремено информисани   посредством чланова синдикалног одбора и закључака истакнутим на огласним таблама предузећа.

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана 16. и 17. април 2019.године, Тирана

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана, Тирана, 16. и 17. април 2019. године

Међународна сарадња
У Тирани, 16. и 17. арила 2019. године одржава се Седми форум цивилног друштва Западног Балкана који организује Европски економско-социјални савјет о теми „Стање цивилног друштва на Западном Балкану- стање социјалног дијалога.“ Овај Форума је [опширније]