Предсједник СТУД РС Горан Савановић у радној посјети Бијељини, одржани састанци у Бањи Дворови и “ ФИС Витез „

Предсједник СТУД РС у радној посјети Бијељини, одржани састанци у Бањи Дворови и " ФИС Витез "

У сриједу 06. 03. 2019. године,У радној посјети Бијељини боравио је Горан Савановић, предсједник Синдиката трговине,угоститељства, туризма и услужних дјелатности Републике Српске. Заједно са Жељком Недићем, Извршним секретаром РСЦ Бијељина, одржали су састанак у Бањи Дворови и упознали се са тренутном незавидном ситуацијом.Предсједник синдиката Бање , Зоран Остојић указао је на лошу пословну политику која се води, неангажовање актуелног руководства на изналажењу рјешења за излазак из кризе. Све то резултира малим бројем посјетилаца,пацијената на терапијама,  недостатком квалитетне угоститељске понуде, а у коначници лошем стандарду запослених. Бања је Јавна установа у власништву града Бијељине од којег се очекује да предузме конкретне мјере на промјени овог лошег стања, о коме ће бити упознато и ресорно Министарство .

Исти дан је одржан и састанак са члановима синдиката , запосленима у „ФИС Витез“,трговачком ланцу. Састанак је одржан у двије смјене ради неометаног процеса рада. Том приликом изабрана су два нова члана синдикалног одбора и потврђен избор Зорана Павловића за предсједника. Синдикалци су упознати са актуелним активностима око социјалног дијалога , колективног преговарања и одговорено им је на сва питања која су поставили у вези права из рада и на раду.

Сви су једногласно дали подршку предсједнику  СТУД РС на вођењу акције „Стоп раду недјељом“.

Захтјеве које су истакли радници, синдикални прваци су на састанку пренијели руководиоцу објекта Славиши Радману и договорили даље заједничке кораке ка побољшању стандарда запослених.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!