Предсједник СТУД Републике Српске Горан Савановић са Владиком Јефремом о адекватном начину празновања наступајућих републичких и вјерских празника

Током пријема  у СПЦ, Епархији бањалучкој , предсједник Синдиката трговине, угоститељства , туризма и услужних дјелатности Републике Српске упознао је Владику Јефрема са активностима које води овај синдикат. Побољшање услова рада, веће плате и бољи животни стандард, заустављање прековременог и рада на црно, забрана рада или смањење рада недјељом са другим начином плаћања радника основне су активности које су посебно ових дана актуелне.

Кроз побољшање услова рада у трговини, кориштење недјеље у сате проведене са дјецом и породицом, адекватно празновање наступајућих републичких и вјерских празника, активнији друштвено социјални и културно хуманији живот, духовну и религијску активност, можемо помоћи и себи и младим нараштајима да остану у Републици Српској те кроз сретнију породицу као стуб друштва обезбједимо укупан просперитет свим  грађанима.

Овим заједничким ставом Владика Јефрем је подржао активности које води СТУД РС.

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана 16. и 17. април 2019.године, Тирана

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана, Тирана, 16. и 17. април 2019. године

Међународна сарадња
У Тирани, 16. и 17. арила 2019. године одржава се Седми форум цивилног друштва Западног Балкана који организује Европски економско-социјални савјет о теми „Стање цивилног друштва на Западном Балкану- стање социјалног дијалога.“ Овај Форума је [опширније]