Предсједник СТУД Републике Српске Горан Савановић са Владиком Јефремом о адекватном начину празновања наступајућих републичких и вјерских празника

Током пријема  у СПЦ, Епархији бањалучкој , предсједник Синдиката трговине, угоститељства , туризма и услужних дјелатности Републике Српске упознао је Владику Јефрема са активностима које води овај синдикат. Побољшање услова рада, веће плате и бољи животни стандард, заустављање прековременог и рада на црно, забрана рада или смањење рада недјељом са другим начином плаћања радника основне су активности које су посебно ових дана актуелне.

Кроз побољшање услова рада у трговини, кориштење недјеље у сате проведене са дјецом и породицом, адекватно празновање наступајућих републичких и вјерских празника, активнији друштвено социјални и културно хуманији живот, духовну и религијску активност, можемо помоћи и себи и младим нараштајима да остану у Републици Српској те кроз сретнију породицу као стуб друштва обезбједимо укупан просперитет свим  грађанима.

Овим заједничким ставом Владика Јефрем је подржао активности које води СТУД РС.

Радионица „Примјена закона о раду у судској пракси са приједлогом могућих рјешења за измјене и допуне закона о раду“

Едукација
На Јахорини се 7. и 8. јуна одржава радионица о теми „Примјена Закона о раду у судској пракси са приједлогом могућих рјешења за измјене и допуне Закона о раду “  коју Савез синдиката Републике Српске [опширније]