Предсједник синдиката трговине, угоститељства, туризма и услужних дјелатности Републике Српске Горан Савановић у радној посјети Бијељини

Предсједник синдиката трговине ,угоститељства,туризма и услужних дјелатности Републике Српске Горан савановић у оквиру редовних активности посјетио је 30.августа Бијељину. Током разговора са запосленима у компанији Бинго констатовано је задовољство радника поштовањем свих законских норми и испуњавање свих обавеза послодавца према запосленима. Посебно је изражено задовољство исплатом регреса за 2018 годину. Јелена Ерделић, пословођа хипермаркета, истакла је да ни један радник у хипермаркету у Бијељини у последњих годину дана није напустио фирму, што говори о доброј радној атмосфери, условима рада и међуљудским односима.

Савановић и Недић у посјети са радницима " Бинга " у Бијељини
Савановић и Недић у посјети са радницима “ Бинга “ у Бијељини

Извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бијељина Жељко Недић наставља 31.августа започете послове на учлањивању као и започете разговоре са директором Бање Дворови око исплата плата и уплате чланарине синдикату.
Савановић и Недић су јуче одржали састанак са предсједником синдикат „ФИС Витез“ у Бијељини и са руководиоцем објекта Славишом Радманом. На састанку се разговарало о потписиваљу нових анекса уговора о раду свим радницима ,а везано за примјену нових прописа у пореској политици која обезбјеђује повећање плата запослених. Такође је било говора и о свим другим сегментима живота и рада и поштовању радничких права.Након сатанка сви учесници су заједно обишли комплетан објекат и разговарали са запосленима.

11. синдикална љетна школа Пан - европског регионалног савјета " Изазови за мир, демократију и слободе у Европи " Сарајево, 11 - 13. септембар 2018. године

11. синдикална љетна школа Пан – европског регионалног савјета “ Изазови за мир, демократију и слободе у Европи “ Сарајево, 11 – 13. септембар 2018. године

Међународна сарадња
Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествоваће у раду 11.синдикалне љетне школе коју организује Међународна конфедерација синдиката/Пан-европски регионални савјет (МКС/ПЕРС) а чија је чланица Савез синдиката Републике Српске. Тема 11. синдикалне љетне школе је [опширније]