Предсједник синдиката трговине, туризма, угоститељства и услужних дјелатности РС Горан Савановић са сарадницима разговарао са синдикалцима “ КОНЗУМА РС „

Радни састанак са члановима Синдикалног одбора Синдикалне организације " Конзум РС "

Предсједник Синдиката трговине, угоститељства, туризма и услужних дјелатности РС Горан Савановић, и један број чланова Републичког одбора овог синдиката, одржали су 22. септембра 2017. године, у Дому синдиката у Бањалуци, радни састанак са члановима Синдикалног одбора Синдикалне организације “ Конзум РС „.
Тема састанка била је трансформација компанија “ Конзума “ и “ Меркатора “ и информисање чланова синдиката о преговорима са послодавцем ове двије трговачке фирме. До краја септембра ове године у компанију “ Меркатор “ из “ Конзума “ би требало да пређе на рад око 205 радника у Бањалуци, Котор Вароши, Лакташима и Градишкој.
Услови под којима ће ови радници прећи да раде у друге градове су такви да ће у потпуности сачувати постојећи радно-правни статус, а у наредном периоду слиједе активности синдиката за побољшање услова рада и за веће плате свих запослених.
Радници који остају у “ Конзуму “ настављају радити под истим условима као и до сада.
Учествујући у раду састанка, предсједник Синдикалне организације “ Конзум РС “ Ђуро Амиџић, саопштио да је у овој компанији синдикално организовање и дјеловање сталан процес и да ће се наставити и убудуће.

МОР трипартизам " веома моћан противотров" за негативне политичке трендове и дискурс

МОР трипартизам “ веома моћан противотров“ за негативне политичке трендове и дискурс

Међународна сарадња
Међународна конференција рада завршена је 8. Јуна 2018. са поруком  генералног директора МОР –а , Гаја Рајдера, да се „његује, штити и практикује“ социјални дијалог. Трипартизам  који окупља владе, послодавце и раднике – „не само [опширније]