Предсједник Синдиката ОНК Републике Српске Драган Гњатић у Сребреници

Предсједник Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске Драган Гњатић боравио је данас у радној посјети ЈУ Прва ОШ Сребреница. У склопу ове посјете, предједник Гњатић је одржао састанак са предсједницима синдикалних организација из  7 основних и средњих школа са подручја општина Сребреница и Братунац.

На састанку је предсједник Гњатић упознао присутне са актуелностима у раду овог синдиката, са посебним освртом на Законе о платама који су на снази од 1. марта ове године, те активностима у вези преговора о измјенама и допунама колективног уговора за запослене у овим областима. У другом дијелу састанка предсједник Гњатић је одговарао на појединачна питања синдикалних активиста. На састанку је закључено да је потребно да синдикални активисти на свим нивоима организовања и даље раде на омасовљењу овог синдиката, што ће свакако допринјети даљем јачању позиције овог синдиката у преговорима са надлежним министарствима везано за поправљање материјалног и радно – правног статуса запослених у области образовања, науке и културе у Републици Српској. Такође, предсједник Гњатић је позвао чланове синдиката да узму учешће у спортско – рекреативним сусретима Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске који ће бити организовани ове године.

Предсједник Гњатић је разговарао и са директором ЈУ Прва ОШ Сребреница Драгим Јовановићем. Директор је нагласио да је сарадња са синдикатом у овој установи изузетно коректна, а сви присутни су се сложили у важности улоге Синдиката образовања, науке и културе и Савеза синдиката Републике Српске у постизању бољих материјалних услова за све запослене у Републици Српској.

Предсједник Гњатић се на позив директора уписао у књигу „Љетопис Школе“.

Синдикална потрошачка корпа за април 2019. године 1893,41 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у априлу 2019. године, коштала је 1893,41 КМ, коју је просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 896,00 КМ, покривала  са свега 47,32 одсто. [опширније]

Статистички подаци за април 2019. године

Просјечна плата након опорезивања (нето плата) у Републици Српској исплаћена у априлу 2019. године износи 896,00 КМ и већа је за 10,00 КМ у односу на просјечну плату након опорезивања (нето плату) исплаћену у марту [опширније]